Amerikansk pasta carbonara
Lær hvordan du lager en autentisk american pasta carbonara med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser tørket spinatfettuccine
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 unser finhakket bacon
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 2 store egg, lett pisket
- 1/2 kopp revet skarp hvit cheddarost
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er "al dente".
- 2I mellomtiden varmer du opp olivenolje i en stekepanne. Tilsett bacon og stek i omtrent 5 minutter, eller til fettet har blitt utløst og bitene er sprø. Tilsett hvitløk og stek i noen sekunder. Fjern pannen fra varmen, dekk til og sett til side til pastaen er ferdig.
- 3Visp egg og ost sammen og smak til med salt og pepper. Når pastaen er ferdig, sil av vannet godt og ha den tilbake i kjelen, av varmen. Bland godt med bacon, hvitløk og olje. Rør kontinuerlig med en lang tresleiv, og hell sakte inn eggeblandingen. Fortsett å røre over svak varme til eggene tykner og danner en saus. Ta pannen av varmen umiddelbart, ellers vil eggene koagulere. (Hvis du er bekymret for at eggene ikke er kokt nok, kan du fortsette å koke til de danner myke ostekuler; det vil ikke se pent ut, men det vil smake deilig.)