Ackee og saltet torsk (saltfisk)
Lær hvordan du lager en smakfull rett med ackee og saltfisk, perfekt for en autentisk karibisk middag. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund saltet torsk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 liten løk, hakket
- 1 bunt vårløk, hakket
- 1 teskje hvitløk, hakket
- 1 kvist timian
- 1 rød paprika, hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 habanero, hakket
- 1/2 pund kokt ackee*
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg saltet torsk i vann i 1 time for å fjerne saltet. I en middels stor kjele, med nok vann til å dekke den saltede torsken, kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Sil av vannet, fjern eventuelle bein, og la det avkjøle. Sett til side.
- 2I en stor panne med olivenolje, surre løk, vårløk og hvitløk til løken er gjennomsiktig. Tilsett den saltede torsken og la det surre i ytterligere 5 minutter. Tilsett timian og pepper. Deretter tilsetter du ackee og lar det surre i 3 til 5 minutter. Server.