Ackee og saltet torsk (saltfisk)

Ackee og saltet torsk (saltfisk)

Lær hvordan du lager en smakfull rett med ackee og saltfisk, perfekt for en autentisk karibisk middag. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn-instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund saltet torsk
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 bunt vårløk, hakket
  • 1 teskje hvitløk, hakket
  • 1 kvist timian
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1 habanero, hakket
  • 1/2 pund kokt ackee*
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg saltet torsk i vann i 1 time for å fjerne saltet. I en middels stor kjele, med nok vann til å dekke den saltede torsken, kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Sil av vannet, fjern eventuelle bein, og la det avkjøle. Sett til side.
  2. 2I en stor panne med olivenolje, surre løk, vårløk og hvitløk til løken er gjennomsiktig. Tilsett den saltede torsken og la det surre i ytterligere 5 minutter. Tilsett timian og pepper. Deretter tilsetter du ackee og lar det surre i 3 til 5 minutter. Server.