Hvit bønnegrateng med hvitløk
lag en deilig hvit bønnegrateng med hvitløk. enkel oppskrift perfekt som forrett eller hovedrett, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 hvitløkhoder
- 1 1/2 kopper tørkede hvite bønner, som Great Northern eller navy
- 3/4 kopp kyllingbuljong
- 1/2 kopp fin tørket brødsmuler
- 3 spiseskjeer usaltet smør, myknet
Fremgangsmåte
- 1Del hvitløksfeddene i fedd (ikke skrell). Rens bønnene og ha dem i en 4-liters kjele sammen med hvitløk og nok kaldt vann til å dekke bønnene med 5 cm. La det småkoke forsiktig, og tilsett mer vann etter behov for å holde bønnene dekket, til bønnene er møre, ca. 1 ½ time. Sil bønnene i en sil. Fjern hvitløken og skrell den. Mos hvitløken med en gaffel i en liten bolle og rør forsiktig inn i bønnene.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. I en 2-liters ildfast form rører du forsiktig sammen bønnemiks, buljong, salt og pepper etter smak. I en bolle blander du med fingertuppene brødsmuler og smør. Strø brødsmuleblandingen jevnt over bønnemiksen og stek midt i ovnen til det er gyllent og boblende, ca. 20 minutter.