Hello Fresh Mobile Banner
Hvit bønnegrateng med hvitløk

Hvit bønnegrateng med hvitløk

lag en deilig hvit bønnegrateng med hvitløk. enkel oppskrift perfekt som forrett eller hovedrett, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 hvitløkhoder
  • 1 1/2 kopper tørkede hvite bønner, som Great Northern eller navy
  • 3/4 kopp kyllingbuljong
  • 1/2 kopp fin tørket brødsmuler
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 1Del hvitløksfeddene i fedd (ikke skrell). Rens bønnene og ha dem i en 4-liters kjele sammen med hvitløk og nok kaldt vann til å dekke bønnene med 5 cm. La det småkoke forsiktig, og tilsett mer vann etter behov for å holde bønnene dekket, til bønnene er møre, ca. 1 ½ time. Sil bønnene i en sil. Fjern hvitløken og skrell den. Mos hvitløken med en gaffel i en liten bolle og rør forsiktig inn i bønnene.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. I en 2-liters ildfast form rører du forsiktig sammen bønnemiks, buljong, salt og pepper etter smak. I en bolle blander du med fingertuppene brødsmuler og smør. Strø brødsmuleblandingen jevnt over bønnemiksen og stek midt i ovnen til det er gyllent og boblende, ca. 20 minutter.