Sjokolade- og kokosfudge-kake

Sjokolade- og kokosfudge-kake

Lær hvordan du lager en deilig sjokolade kokos fudge kake. Enkel oppskrift med rik smak, perfekt for enhver anledning. Prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 stang (8 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet og litt avkjølt, pluss litt mer til smøring av formen
  • 1 kopp hvetemel (se Kok's Note), pluss litt mer til formen
  • 1 kopp sukker
  • 1/2 kopp usøtet kakaopulver av Dutch-prosess
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/2 kopp kulturmelk, romtemperert
  • 1 stort egg, romtemperert
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 kopp søtet, revet kokos
  • Én 1/4-unse pakke smakløs gelatin
  • 115 gram kremost, romtemperert
  • 1/2 kopp rømme, romtemperert
  • 1/4 kopp usøtet hermetisk kokosmelk
  • 1/4 kopp sukker
  • 3/4 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje kokosekstrakt
  • 1/4 teskje kosher-salt
  • 225 gram mørk sjokolade (70 til 80 prosent kakao), finhakket
  • 3/4 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to 20 cm kvadratiske kakeformer, og kle bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret og strø over mel, og rist av overflødig mel.
  2. 2Sikt sammen mel, sukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Visp sammen den smeltede smøren, kulturmelken, egg, vanilje og 1/2 kopp vann i en annen bolle til det er jevnt. Tilsett de våte ingrediensene i de tørre, og visp til akkurat blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte kakeformene, og jevn ut overflaten. Stek, og roter formene halvveis i steketiden, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25 minutter.
  3. 3La kakene avkjøle i formene i 15 minutter, før de vendes ut på en avkjølingsrist plassert over et stekebrett. Fjern bakepapiret og snu kakene slik at de er rett opp. La kakene avkjøle helt.
  4. 4Lag kokosfyllet: Kjør kokos i en food processor til den er finhakket, og overfør til en stor bolle. Bland gelatin med 2 ss kaldt vann i en liten mikrobølgesikker bolle, og la det stå i 5 minutter for å myke opp. Varm gelatin i mikrobølgeovnen til den er helt smeltet, ca. 10 sekunder, og rør for å løse opp. Tilsett gelatinblandingen, kremost, rømme, kokosmelk, sukker, vanilje, kokosessens og salt i en food processor, og kjør til det er glatt, minst 1 minutt. Skrap over blandingen i bollen med den hakkede kokos, og bland til jevnt fordelt. La fyllet stå i ca. 10 minutter, til det er akkurat tykt nok til å smøres ut (ikke la det stivne for mye).
  5. 5Plasser én kake på et kakefat, og fordel kokosfyllet i et tykt lag i midten, nesten helt ut til kanten. Legg den andre kaken oppå, og pass på at lagene ligger rett oppå hverandre slik at kaken ikke velter. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time.
  6. 6Mens det, lag sjokoladeganache: Kok opp fløten i en liten kjele, og fjern den deretter fra varmen. Tilsett sjokoladen, og rør forsiktig i kjelen for å senke den ned i fløten. La stå i 3 minutter uten å røre, for å la sjokoladen smelte. Visp ganachen glatt, og sett den i kjøleskapet til den er akkurat tykk nok til å smøres ut (som majones), ca. 15 minutter. Ikke la ganachen stivne for mye.
  7. 7Rør ganachen igjen, og hell den over kaken, og fordel den jevnt over toppen og sidene. Lag et mønster med en spatel på toppen for å ligne en kokos-sjokolade. Sett kaken i kjøleskapet til ganachen har stivnet, minst 1 time eller over natten.