Sjokolade- og kokosfudge-kake
Lær hvordan du lager en deilig sjokolade kokos fudge kake. Enkel oppskrift med rik smak, perfekt for enhver anledning. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 stang (8 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet og litt avkjølt, pluss litt mer til smøring av formen
- 1 kopp hvetemel (se Kok's Note), pluss litt mer til formen
- 1 kopp sukker
- 1/2 kopp usøtet kakaopulver av Dutch-prosess
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp kulturmelk, romtemperert
- 1 stort egg, romtemperert
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 kopp søtet, revet kokos
- Én 1/4-unse pakke smakløs gelatin
- 115 gram kremost, romtemperert
- 1/2 kopp rømme, romtemperert
- 1/4 kopp usøtet hermetisk kokosmelk
- 1/4 kopp sukker
- 3/4 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje kokosekstrakt
- 1/4 teskje kosher-salt
- 225 gram mørk sjokolade (70 til 80 prosent kakao), finhakket
- 3/4 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to 20 cm kvadratiske kakeformer, og kle bunnen med bakepapir. Smør bakepapiret og strø over mel, og rist av overflødig mel.
- 2Sikt sammen mel, sukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt i en stor bolle. Visp sammen den smeltede smøren, kulturmelken, egg, vanilje og 1/2 kopp vann i en annen bolle til det er jevnt. Tilsett de våte ingrediensene i de tørre, og visp til akkurat blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte kakeformene, og jevn ut overflaten. Stek, og roter formene halvveis i steketiden, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25 minutter.
- 3La kakene avkjøle i formene i 15 minutter, før de vendes ut på en avkjølingsrist plassert over et stekebrett. Fjern bakepapiret og snu kakene slik at de er rett opp. La kakene avkjøle helt.
- 4Lag kokosfyllet: Kjør kokos i en food processor til den er finhakket, og overfør til en stor bolle. Bland gelatin med 2 ss kaldt vann i en liten mikrobølgesikker bolle, og la det stå i 5 minutter for å myke opp. Varm gelatin i mikrobølgeovnen til den er helt smeltet, ca. 10 sekunder, og rør for å løse opp. Tilsett gelatinblandingen, kremost, rømme, kokosmelk, sukker, vanilje, kokosessens og salt i en food processor, og kjør til det er glatt, minst 1 minutt. Skrap over blandingen i bollen med den hakkede kokos, og bland til jevnt fordelt. La fyllet stå i ca. 10 minutter, til det er akkurat tykt nok til å smøres ut (ikke la det stivne for mye).
- 5Plasser én kake på et kakefat, og fordel kokosfyllet i et tykt lag i midten, nesten helt ut til kanten. Legg den andre kaken oppå, og pass på at lagene ligger rett oppå hverandre slik at kaken ikke velter. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time.
- 6Mens det, lag sjokoladeganache: Kok opp fløten i en liten kjele, og fjern den deretter fra varmen. Tilsett sjokoladen, og rør forsiktig i kjelen for å senke den ned i fløten. La stå i 3 minutter uten å røre, for å la sjokoladen smelte. Visp ganachen glatt, og sett den i kjøleskapet til den er akkurat tykk nok til å smøres ut (som majones), ca. 15 minutter. Ikke la ganachen stivne for mye.
- 7Rør ganachen igjen, og hell den over kaken, og fordel den jevnt over toppen og sidene. Lag et mønster med en spatel på toppen for å ligne en kokos-sjokolade. Sett kaken i kjøleskapet til ganachen har stivnet, minst 1 time eller over natten.