
Tagliarelle med trøffel-smør
Lær hvordan du lager deilige tagliarelle med trøffel smør. En enkel og smakfull oppskrift som passer perfekt til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 1/2 kopp kremfløte
- 3 unser hvit trøffel-smør
- Nykvernet svart pepper
- 1 (8,82 unser) pakke Cipriani tagliarelle tørket pasta eller annen eggefettuccine
- 3 ss hakket frisk gressløk
- 3 unser Parmesan, tynnhakket med en grønnsakskriver
Fremgangsmåte
- 1Tilsett 1 spiseskje salt i en stor kjele med vann og kok opp.
- 2I mellomtiden, i en stor (30 cm) stekepanne, varm opp fløten på middels varme til den begynner å småkoke. Tilsett trøffel-smør, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, senk varmen til veldig lav, og rør smøret til det smelter. Hold det varmt på lav varme.
- 3Tilsett pastaen i det kokende vannet og kok i nøyaktig 3 minutter. (Hvis du ikke bruker Cipriani-pasta, følg anvisningene på pakken.) Når pastaen er kokt, sett til side 1/2 kopp av kokevannet, og sil av pastaen. Tilsett den avsilte pastaen i stekepannen og vend den sammen med trøffel- og fløtesausen. Etter hvert som pastaen absorberer sausen, tilsett så mye av det reserverte kokevannet som nødvendig for å oppnå en veldig kremet konsistens.
- 4Server pastaen i dype boller og pynt hver porsjon med en raus mengde finhakket gressløk og shavet Parmesan. Strø over salt og pepper, og server umiddelbart.