Hummerbisque

Hummerbisque

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull lobster bisque. Perfekt for en spesiell anledning eller en elegant forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp smør
  • 1/2 kopp hakkede gulrøtter
  • 1/2 kopp hakket selleri
  • 1/3 kopp finhakket løk
  • To hummer, hver på 1 og 1/4 pund, delt i hale, klør og bryststykker
  • 1/4 kopp konjakk pluss 1 spiseskje
  • 2 kopper hvitvin
  • 2 kopper vann
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og knust
  • 2 spiseskjeer grovhakket estragon
  • 1 laurbærblad
  • Tomater avrent fra en 28-unse boks
  • Salt og pepper
  • 1/3 kopp langkornet hvit ris
  • 1 kopp lettrømme
  • 1 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt 1/4 kopp smør i en stor kjele. Tilsett gulrøtter, selleri og løk, og kok til de er myke, ca. 10 minutter. Tilsett seksjoner fra 2 hummer til kjelen og sautér til skjellene blir røde. Ta opp bitene når de er avkjølt nok, og fjern kjøttet fra halene og klørne, og sett det til side.
  2. 2Hakk skjellene i mindre biter og tilsett i kjelen. Tilsett 1/4 kopp konjakk og tenne på. Deretter tilsetter du hvitvin, vann, hvitløk, estragon og laurbærblad. Knus de moste tomatene med hendene og tilsett i gryten. Krydre med salt og pepper.
  3. 3La det småkoke på lav varme i 45 minutter, men la ikke væsken koke opp. Fjern så mange skjellbiter som mulig. Kjør suppen gjennom en food mill, og hell den malte buljongen tilbake i kjelen. Tilsett det reserverte hummerkjøttet og 1/3 kopp langkornet hvitt ris. La det småkoke på lav varme i ytterligere 45 minutter, eller til det er redusert til 2 kopper.
  4. 4Kjør skjellene i en food processor til de er finhakket. Smelt 1/2 kopp smør i en sautépanne, tilsett de hakkede skjellene og sautér i 5 minutter. Sil av, og sett til side smøret, og kast skjellene. Overfør den reduserte hummer- og risbuljongen til en blender og kjør til en jevn puré. Sil puréen gjennom en sikt over en bolle, og hell buljongen tilbake i gryten. Tilsett det reserverte hummer-smøret og rør godt. Tilsett 1 spiseskje konjakk og varm opp i 5 til 7 minutter. Tilsett den lette fløten og melken. Varm opp, men la det ikke koke.