Hummerbisque
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull lobster bisque. Perfekt for en spesiell anledning eller en elegant forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3/4 kopp smør
- 1/2 kopp hakkede gulrøtter
- 1/2 kopp hakket selleri
- 1/3 kopp finhakket løk
- To hummer, hver på 1 og 1/4 pund, delt i hale, klør og bryststykker
- 1/4 kopp konjakk pluss 1 spiseskje
- 2 kopper hvitvin
- 2 kopper vann
- 2 fedd hvitløk, skrelt og knust
- 2 spiseskjeer grovhakket estragon
- 1 laurbærblad
- Tomater avrent fra en 28-unse boks
- Salt og pepper
- 1/3 kopp langkornet hvit ris
- 1 kopp lettrømme
- 1 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Smelt 1/4 kopp smør i en stor kjele. Tilsett gulrøtter, selleri og løk, og kok til de er myke, ca. 10 minutter. Tilsett seksjoner fra 2 hummer til kjelen og sautér til skjellene blir røde. Ta opp bitene når de er avkjølt nok, og fjern kjøttet fra halene og klørne, og sett det til side.
- 2Hakk skjellene i mindre biter og tilsett i kjelen. Tilsett 1/4 kopp konjakk og tenne på. Deretter tilsetter du hvitvin, vann, hvitløk, estragon og laurbærblad. Knus de moste tomatene med hendene og tilsett i gryten. Krydre med salt og pepper.
- 3La det småkoke på lav varme i 45 minutter, men la ikke væsken koke opp. Fjern så mange skjellbiter som mulig. Kjør suppen gjennom en food mill, og hell den malte buljongen tilbake i kjelen. Tilsett det reserverte hummerkjøttet og 1/3 kopp langkornet hvitt ris. La det småkoke på lav varme i ytterligere 45 minutter, eller til det er redusert til 2 kopper.
- 4Kjør skjellene i en food processor til de er finhakket. Smelt 1/2 kopp smør i en sautépanne, tilsett de hakkede skjellene og sautér i 5 minutter. Sil av, og sett til side smøret, og kast skjellene. Overfør den reduserte hummer- og risbuljongen til en blender og kjør til en jevn puré. Sil puréen gjennom en sikt over en bolle, og hell buljongen tilbake i gryten. Tilsett det reserverte hummer-smøret og rør godt. Tilsett 1 spiseskje konjakk og varm opp i 5 til 7 minutter. Tilsett den lette fløten og melken. Varm opp, men la det ikke koke.