Putanesca-saus
Lær hvordan du lager den autentiske puttanesca-sausen med enkle ingredienser. Perfekt til pasta og full av smak. Rask og enkel oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 (28 unse) kanne hele plommetomater med juice
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 6 hvitløksfedd, knust og skrelt
- 4 til 6 ansjospakker
- 1 sterk chili, delt i to eller 1/4 til 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- Kosher-salt
- 1 laurbærblad
- 1/2 kopp grovhakkede oliven med stein, olivenoljeherdet svarte
- 3 spiseskjeer kapers
- Hakkede ferske persilleblader
- Nykvernet svart pepper
- Revet Parmigiano-Reggiano eller pecorino, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann.
- 2Sil tomatene, og spar på saften, over i en stor bolle og knus dem med en gaffel eller med hendene; sett til side. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje sammen med hvitløk, ansjos og chili i en liten stekepanne på middels lav varme. Kok, og rør av og til, til hvitløken er lett gylden. Tilsett de knuste tomatene med litt salt og laurbærbladet. Skru opp varmen til middels høy, og kok, og rør av og til, til tomatene har brutt litt ned, ca. 5 til 7 minutter. Rør inn oliven, kapers og den reserverte tomatsaften, og la det småkoke til sausen har tyknet litt og smakene er godt integrert, ca. 10 minutter.
- 3Kok pastaen i det kokende vannet i henhold til pakkens anvisninger. Sil av vannet og legg pastaen i en serveringsskål. Ta ut og kast laurbærbladet fra sausen, og bland den inn i pastaen sammen med den resterende spiseskjeen olivenolje og hakket persille. Krydre med salt og pepper etter smak, og server med revet Parmigiano-Reggiano eller pecorinoost.