Bakte tomater med orzo og oliven
oppskrift på smakfulle bakte tomater med orzo og oliven, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 store gule tomater, delt i to og hullet ut
- 3 kopper kokt orzo
- 1/4 kopp hakkede oliven
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 3 spiseskjeer hakket basilikum, eller persille hvis ikke tilgjengelig
- 3 teskjeer ristet pinjekjerner
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Halv tomatene, hul ut og legg dem i en ovnssikker ildfast form. Bland resten av ingrediensene, unntatt osten, i en liten bolle og smak til med salt og pepper. Fyll forsiktig tomatene og strø over osten. Stek i 20 minutter og server umiddelbart.
- 3FRITTEGRØNNE TOMATER
- 4Skjær grønne tomater i skiver. Dryss med mel, og rist av overflødig mel. Dypp skivene i sammenpisket egg og vend dem i brødsmuler. Varm opp vegetabilsk olje eller peanøttolje og stek skivene til de er gyldne på begge sider.
- 5TIPS:
- 6STEKING AV TOMATER
- 7Varm en tørr støpejernsgryte til nesten røyk, og legg i hele tomater. Alternativt kan du plassere hele tomater på en grillrist. Vend dem hyppig, til de er svarte og forkullede på alle sider. Skrell av den svarte skinnet, og bruk dem i stedet for vanlige tomater i salsaer eller tomatsaus.