Bulgursalat med kikerter

Bulgursalat med kikerter

oppskrift på en enkel og næringsrik bulgur- og kikertsalat, perfekt som forrett eller lunsj. sunn, rask og mettende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp bulgur
  • 2 kopper kokende vann
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp fersk sitronsaft
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
  • 1 kopp hakket grønn løk
  • 1 (425 gram) boks kikerter, drenert
  • 1 kopp hakket fersk persille
  • 1 kopp revne gulrøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Hell kokende vann over bulgur i en varmebestandig bolle. La det stå i 1 time ved romtemperatur.
  2. 2I en liten bolle, pisk sammen olje, sitronsaft, salt og pepper. Hell over bulgur, og bland med en gaffel.
  3. 3Legg bulgur i bunnen av en fin glassserveringsskål. Lag lag med grønne løk, garbanzo-bønner, persille og gulrøtter oppå bulguren i denne rekkefølgen. Dekk til, og sett i kjøleskapet. Vend salaten rett før servering.