Bulgursalat med kikerter
oppskrift på en enkel og næringsrik bulgur- og kikertsalat, perfekt som forrett eller lunsj. sunn, rask og mettende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp bulgur
- 2 kopper kokende vann
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp fersk sitronsaft
- salt etter smak
- malt svart pepper etter smak
- 1 kopp hakket grønn løk
- 1 (425 gram) boks kikerter, drenert
- 1 kopp hakket fersk persille
- 1 kopp revne gulrøtter
Fremgangsmåte
- 1Hell kokende vann over bulgur i en varmebestandig bolle. La det stå i 1 time ved romtemperatur.
- 2I en liten bolle, pisk sammen olje, sitronsaft, salt og pepper. Hell over bulgur, og bland med en gaffel.
- 3Legg bulgur i bunnen av en fin glassserveringsskål. Lag lag med grønne løk, garbanzo-bønner, persille og gulrøtter oppå bulguren i denne rekkefølgen. Dekk til, og sett i kjøleskapet. Vend salaten rett før servering.