Biff Bourguignon I
oppskrift på beef burgundy i en rik og smakfull fransk gryte, perfekt for helgen eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 900 gram rundstykke, skåret i små biter
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 4,7 dl storfekraft
- 3,75 dl tørr rødvin
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje tørket marjann, knust
- 1/2 teskje tørket timian, knust
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 2 1/2 kopper skivede ferske sopp
- 3 løk, skivet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor gryte over middels/høy varme, og tilsett oljen. Legg i storfe-bitene. Strø melet over storfe-bitene. Brun kjøttet på alle sider.
- 2Hell i buljong og rødvin. Krydre med salt, marjoram, timian og svart pepper.
- 3Kok opp, dekk til, og skru ned varmen. La det småkoke i 1 ½ time eller til storfe er mørt, av og til omrøring.
- 4Tilsett sopp og løk i gryten. Væsken skal akkurat dekke alt. Hvis nødvendig, tilsett litt mer vin for å dekke. Kok til løken er myk.