Biff Bourguignon I

Biff Bourguignon I

oppskrift på beef burgundy i en rik og smakfull fransk gryte, perfekt for helgen eller en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 900 gram rundstykke, skåret i små biter
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 4,7 dl storfekraft
  • 3,75 dl tørr rødvin
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje tørket marjann, knust
  • 1/2 teskje tørket timian, knust
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 2 1/2 kopper skivede ferske sopp
  • 3 løk, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stor gryte over middels/høy varme, og tilsett oljen. Legg i storfe-bitene. Strø melet over storfe-bitene. Brun kjøttet på alle sider.
  2. 2Hell i buljong og rødvin. Krydre med salt, marjoram, timian og svart pepper.
  3. 3Kok opp, dekk til, og skru ned varmen. La det småkoke i 1 ½ time eller til storfe er mørt, av og til omrøring.
  4. 4Tilsett sopp og løk i gryten. Væsken skal akkurat dekke alt. Hvis nødvendig, tilsett litt mer vin for å dekke. Kok til løken er myk.