Tynne mintkjeks

Tynne mintkjeks

Lær hvordan du lager sprø og smakfulle thin mint cookies hjemme. En enkel oppskrift på deilige kjeks med mintsmak, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 1/2 kopp usøtet kakaopulver
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 kopp smør, myknet
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 egg
  • 1/2 teskje peppermynteekstrakt
  • 3 (1 unse) plater semisøtet sjokolade, hakket
  • 1/4 kopp smør

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, pisk 1/2 kopp smør eller margarin til det er kremaktig. Tilsett sukkeret, og pisk til det er godt blandet. Rør inn egg og myntelikør.
  2. 2Sikt mel, kakao og salt sammen i en liten bolle. Tilsett melet litt etter litt i den kremete blandingen, og pisk godt mellom hver gang.
  3. 3Del deigen i to deler. På en lett melet overflate, rull ut deigen til to sylindere med diameter på 3,8 cm. Pakk hver sylinder inn i bakepapir, og sett i kjøleskapet i 5 timer.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Ti minutter før baking, plasser begge sylindrene i fryseren.
  5. 5Ta ut én sylinder av gangen, og skjær i ¼ tommers tykke skiver med en veldig skarp kniv. Legg skivene på bakepapirkledde stekebrett med ca. 3,8 cm mellomrom. Stek i 10 til 12 minutter.
  6. 6Smelt ¼ kopp smør eller margarin og den halv-søte sjokoladen i et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Hell over de varme småkakene. Plasser på avkjølingsrist, og la dem avkjøle og stivne helt.