Tynne mintkjeks
Lær hvordan du lager sprø og smakfulle thin mint cookies hjemme. En enkel oppskrift på deilige kjeks med mintsmak, perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1/2 kopp usøtet kakaopulver
- 1/4 teskje salt
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1/2 teskje peppermynteekstrakt
- 3 (1 unse) plater semisøtet sjokolade, hakket
- 1/4 kopp smør
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, pisk 1/2 kopp smør eller margarin til det er kremaktig. Tilsett sukkeret, og pisk til det er godt blandet. Rør inn egg og myntelikør.
- 2Sikt mel, kakao og salt sammen i en liten bolle. Tilsett melet litt etter litt i den kremete blandingen, og pisk godt mellom hver gang.
- 3Del deigen i to deler. På en lett melet overflate, rull ut deigen til to sylindere med diameter på 3,8 cm. Pakk hver sylinder inn i bakepapir, og sett i kjøleskapet i 5 timer.
- 4Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Ti minutter før baking, plasser begge sylindrene i fryseren.
- 5Ta ut én sylinder av gangen, og skjær i ¼ tommers tykke skiver med en veldig skarp kniv. Legg skivene på bakepapirkledde stekebrett med ca. 3,8 cm mellomrom. Stek i 10 til 12 minutter.
- 6Smelt ¼ kopp smør eller margarin og den halv-søte sjokoladen i et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Hell over de varme småkakene. Plasser på avkjølingsrist, og la dem avkjøle og stivne helt.