
Ovnsbakt laks
Lær hvordan du lager en deilig ovnsbakt laks med enkle ingredienser. Perfekt for en sunn og smakfull middag. Oppdag tips og triks for perfekt stekt laks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 2,5 dl laksefilet, delt i 4 biter
- Grovt salt
- Nykvernet svart pepper
- Ristet mandel- og persillesalsa, til servering
- Stekt squash, til servering, valgfritt
- 1 sjalottløk
- 1 ss rødvinseddik
- Grovt salt
- 2 ss kapers, skylt
- 1 kopp fersk flatbladet persille
- 1/2 kopp ristet mandler
- Extra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 3Krydre laksen med salt og pepper. Legg laksen, med skinnsiden ned, på et non-stick bakepapir eller i en non-stick panne med ovnsikker håndtak. Stek til laksen er gjennomstekt, omtrent 12 til 15 minutter. Server med den ristede mandel- og persiljesalaten og squash, hvis ønskelig.
- 4Finhakk sjalottløken og ha den i en liten bolle. Hell eddiken over sjalottløken og tilsett en klype salt. La det stå i 30 minutter.
- 5Grovhakk kapers, persille og mandler, og ha det i sjalottløken. Tilsett olivenoljen, og smak deg frem. Rør igjen og juster krydderet etter behov.