
Krydret sjokoladetærte
oppskrift på en spennende spicy chocolate tart med en balansert kombinasjon av søtt og krydret, perfekt for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp usaltet hvetemel
- 2. 2 spiseskjeer kakaopulver
- 3. 1/4 kopp sukker
- 4. et klype salt
- 5. 1/2 teskje bakepulver
- 6. 4 spiseskjeer usaltet smør
- 7. 1 stort egg
- 8. 1/3 kopp vann
- 9. 1/3 kopp sukker
- 10. 1/2 stang usaltet smør
- 11. 170 gram semisøt sjokolade
- 12. 3 store egg
- 13. 1 teskje malt kanel
- 14. 1/2 teskje malt nellik
Fremgangsmåte
- 11. Til deigen: Ha melet i en blandebolle og sikt kakaopulveret over. Rør inn sukker, salt og bakepulver. Smør inn smøret fint, slik at blandingen blir kald og pulveraktig. Pisk egget og rør det inn i deigen. Samle deigen og pakk den inn i plast, og la den hvile i kjøleskapet.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og sett risten i den nederste tredjedelen av ovnen. På en melet overflate, kjevle ut deigen og dekk en smurt 25 cm (10 tommer) paiform. Sett til side mens du lager fyllet.
- 33. I en kjele, over middels varme, kok opp sukker og vann. Tilsett smør og fortsett å varme til smøret er smeltet. Ta kjelen av varmen og visp inn finhakket sjokolade. Visp eggene med krydderne, og vend deretter inn sjokoladeblandingen. Hell fyllet i paibunnen.
- 44. Stek i ca. 30 minutter, til fyllet er godt hevet og fast. Avkjøl på en rist. Ta ut tarten av formen og server med pisket krem med litt sukker.