
Asiatisk biff med pommes frites
Lær hvordan du lager asian steak frites, en deilig og enkel hovedrett med asiatisk vri. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke frosne pommes frites på 20 gram
- 1/4 teskje kinesisk femkrydder
- Kosher-salt
- 3/4 kopp ketchup
- 3 spiseskjeer søt sylteagurk relish
- 2 spiseskjeer Sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1 1/4 pund flankbiff
- 1 spiseskje vegetabilsk olje, pluss mer til pensling
- 1 engelsk agurk, skrelt og skåret i 2 cm biter
- 1 spiseskje riseddik (uten smakstilsetninger)
- Nykvernet pepper
- 3 vårløk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Vend pommes frites i 1/8 teskje femkrydder og 1/2 teskje salt på et stekebrett; stek som det står på pakken til de er sprø.
- 2I mellomtiden, forvarm en grillpanne over høy varme. Bland ketchup, relish, Sriracha og den resterende 1/8 teskje femkrydder i en bolle; sett til side 2 spiseskjeer til å pensle biffen med.
- 3Prikk biffen over hele med en gaffel; krydre med salt. Pensle grillpannen med olje, legg i biffen og grill til den er merket, 12 til 15 minutter, snu og pensle av og til med den krydrede ketchupen som er satt til side. Overfør til et skjærebrett; la hvile i 10 minutter, og skjær deretter i tynne skiver mot fibrene.
- 4Vend agurk, vegetabilsk olje og eddik i en bolle; krydre med salt og pepper. Vend pommes frites med vårløk, og smak til med salt. Server med biffen og den krydrede ketchupen.
- 5Fotograf: Christopher Testani