Asiatisk biff med pommes frites

Asiatisk biff med pommes frites

Lær hvordan du lager asian steak frites, en deilig og enkel hovedrett med asiatisk vri. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke frosne pommes frites på 20 gram
  • 1/4 teskje kinesisk femkrydder
  • Kosher-salt
  • 3/4 kopp ketchup
  • 3 spiseskjeer søt sylteagurk relish
  • 2 spiseskjeer Sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 1/4 pund flankbiff
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje, pluss mer til pensling
  • 1 engelsk agurk, skrelt og skåret i 2 cm biter
  • 1 spiseskje riseddik (uten smakstilsetninger)
  • Nykvernet pepper
  • 3 vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Vend pommes frites i 1/8 teskje femkrydder og 1/2 teskje salt på et stekebrett; stek som det står på pakken til de er sprø.
  2. 2I mellomtiden, forvarm en grillpanne over høy varme. Bland ketchup, relish, Sriracha og den resterende 1/8 teskje femkrydder i en bolle; sett til side 2 spiseskjeer til å pensle biffen med.
  3. 3Prikk biffen over hele med en gaffel; krydre med salt. Pensle grillpannen med olje, legg i biffen og grill til den er merket, 12 til 15 minutter, snu og pensle av og til med den krydrede ketchupen som er satt til side. Overfør til et skjærebrett; la hvile i 10 minutter, og skjær deretter i tynne skiver mot fibrene.
  4. 4Vend agurk, vegetabilsk olje og eddik i en bolle; krydre med salt og pepper. Vend pommes frites med vårløk, og smak til med salt. Server med biffen og den krydrede ketchupen.
  5. 5Fotograf: Christopher Testani