Kyllingkjøttboller

Kyllingkjøttboller

Lær hvordan du lager saftige kyllingkjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 store, uten skinn og benfrie kyllingbryst (ca. 340 gram), skylt og tørket, skåret i 2,5 cm store terninger
  • 2. 1 skive bacon
  • 3. 3 skiver brød, grovt revet i små biter
  • 4. 2 teskjeer chilipulver
  • 5. 1/2 teskje cayennepepper
  • 6. 1/2 teskje kosher-salt
  • 7. 1/4 kopp hel melk
  • 8. 1 stort egg, lett pisket
  • 9. 1/2 liten løk, finhakket
  • 10. 2 hvitløksfedd, finhakket eller presset gjennom hvitløkspresse
  • 11. 1/3 kopp revet Parmesanost, pluss litt ekstra til å drysse over kjøttbollene
  • 12. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 13. Fersk flatbladpersille, finhakket (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg kyllingen og baconen på en tallerken og sett dem i fryseren for å avkjøle i 20 til 30 minutter.
  2. 22. I mellomtiden legger du brød, chilipulver, cayennepepper og salt i en food processor og pulsere til du har fine brødsmuler. Fordel brødsmulene i to mellomstore boller. Sett den ene til side, og rør inn melken i den andre bollen med brødsmulene.
  3. 33. Tilsett halvparten av den avkjølte kyllingen og all baconen i food processoren, og pulsér til det er blandet til en grov fars. Tilsett melk- og brødsmulblandingen i food processoren sammen med egget, løk, hvitløk og Parmesan, og kjør til det er godt blandet (farsen vil være nesten kremete). Tilsett de resterende kyllingbitene i food processoren, og pulsér bare for å blande dem inn. Farsen vil være semi-glatt med små kyllingbiter. Bruk en liten isskje på 2,5 cm, og fordel farsen i omtrent 30 små kjøttboller. Legg kjøttbollene på et bakepapirkledd stekebrett med kant, og sett dem i fryseren i 15 minutter. Ta brettet ut av fryseren, og rull kjøttbollene i de reserverte brødsmulene for å dekke dem lett og jevnt. Legg kjøttbollene tilbake på bakepapiret.
  4. 44. Juster en ovnsrist til øvre midtposisjon, og forvarm ovnen med grillen på høy varme. Drypp kjøttbollene med litt olje, og grill dem til de er gjennomstekt, ca. 5–6 minutter. Ta dem ut av ovnen, dryss over Parmesan og persille (hvis du bruker det), la dem hvile i 5 minutter, og server.