Mini kjøttballehelter

Mini kjøttballehelter

oppskrift på mini meatball heroes - smakfulle små kjøttboller i ferskt brød, perfekt som forrett eller lunsj. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten løk, revet
  • 2. 1/4 kopp hakket fersk italiensk persille
  • 3. 1 stort egg
  • 4. 3 spiseskjeer ketchup
  • 5. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 8. 2/3 kopp revet Parmesanost
  • 9. 1/4 kopp tørre italienske brødsmuler
  • 10. 170 gram storfekjøttdeig
  • 11. 170 gram kalvdeig
  • 12. 170 gram svinekjøttdeig
  • 13. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 14. Marinara-saus, oppskrift følger, eller en 750 grams glass, kjøpt
  • 15. Tolv italienske brød med diameter på 7,5–9 cm, delt og varmet
  • 16. 1/3 kopp nyrevet Parmesanost
  • 17. 85 gram skivet provoloneost
  • 18. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 19. 2 små løk, finhakket
  • 20. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 21. 2 stilker selleri, finhakket
  • 22. 2 gulrøtter, skrellet og finhakket
  • 23. 1/2 teskje havsalt
  • 24. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 25. To bokser á 900 gram knuste tomater
  • 26. 2 tørkede laurbærblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For å lage kjøttbollene: Visp sammen de første 7 ingrediensene i en stor bolle til de er godt blandet. Rør inn osten og brødsmulene. Bland inn storfekjøtt, kalv og svin. Bruk omtrent 2 spiseskjeer av kjøttblandingen for hver, og form den til kjøttboller med en diameter på 3,2 til 3,8 cm. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. 3Varm opp oljen i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Arbeid i 2 til 3 omganger, og legg kjøttbollene i pannen. Stek dem til de er godt brune på alle sider, ca. 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre kjøttbollene til en tallerken. Hell av overflødig olje. Legg alle kjøttbollene tilbake i pannen. Tilsett marinara-sausen. La det småkoke over middels lav varme til sausen tykner litt og smakene blander seg, ca. 10 minutter. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. (Kjøttboller kan lages ett døgn i forveien. La dem avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.)
  4. 4For å lage sandwichene: Skje de varme kjøttbollene med litt saus over bunnen av brødene. Legg en halv skive provoloneost på toppen av kjøttbollene og dryss over parmesan. Smør mer saus over brødtoppen, og brett deretter toppen av brødene over. Server.
  5. 5I en stor gryte, varm opp oljen over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett selleri, gulrøtter og 1/2 teskje av hver salt og pepper. Stek til alle grønnsakene er myke, ca. 10 minutter. Tilsett tomater og laurbærblad, og la det småkoke uten lokk over lav varme til sausen tykner, ca. 1 time. Ta opp og kast laurbærbladene. Krydre sausen med mer salt og pepper etter smak. (Sausen kan lages ett døgn i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før bruk.)