
Migas-fylte Chile Rellenos med pulled chicken, tomatsalsa og Chiuhaha-saus
oppskrift på deilige migas-fylte chile rellenos med saftig pulled chicken, frisk tomatsalsa og smakfull chiuhaha saus. perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 benfrie, skinnløse kyllinglår
- 2 spiseskjeer ancho-chili pulver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Rapsolje, til steking
- 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 1/4 kopp barbecue-saus, for eksempel Mesa Grill Barbecue Sauce eller ditt favorittmerke
- 8 poblano-chili
- 2 spiseskjeer rapsolje
- Kosher-salt og svart pepper etter smak
- 1 kopp rapsolje
- To 15 cm gule tortillalefser, én kuttet i 1,5 cm brede strimler og én juliennet
- To 15 cm blå mais-tortillalefser, én kuttet i 1,5 cm brede strimler og én juliennet
- Kosher-salt
- 2 store, overmodne, storslåtte tomater, grovhakket
- 1 jalapeño, hakket
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1/2 teskje tørket meksikansk oregano
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 1 1/2 kopper revet Chihuahua-ost
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 spiseskje rapsolje
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1 middels stor paprika, juliennet
- 1 jalapeño, finhakket
- 9 store egg, lett pisket
- 1/4 kopp hakket frisk koriander, pluss blader til pynt
Fremgangsmåte
- 1For den pulled kyllingen: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Krydre kyllingen med ancho-chili pulver, salt og pepper. Varm opp et par spiseskjeer olje i en middels stor, ovnsikker stekepanne med høye kanter over høy varme. Brun kyllingen på begge sider til den er gyllenbrun. Tilsett kyllingkraft og BBQ-saus, kok opp, dekk til og stek i ovnen til kyllingen er mør, ca. 1 time.
- 3Ta kyllingen ut av pannen, dekk løst til og la den hvile i 15 minutter. Reduser kokevæsken i pannen over middels høy varme til det gjenstår omtrent 1/2 kopp. Riv kyllingen med en gaffel i små biter. Legg kyllingen tilbake i pannen og vend den i blandingen. Sett til side.
- 4For chilibrødene: Øk ovnstemperaturen til 190 grader Celsius. Vend poblanos med olje, salt og pepper. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek, vend av og til, til de er svarte og myke, ca. 25 minutter. Overfør til en bolle og dekk med plastfolie for å dampe. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skrap av skinnet. Lag et langt snitt langs den ene siden av hver poblano, fra stilk til spiss. Fjern forsiktig frøene og kast dem. Sett til side.
- 5For tortillalefsene: Legg et bakepapir på et stekebrett. Varm opp oljen i en middels stor stekepanne med høye kanter over middels varme til den begynner å glitre. Stek tortillastrekene i 1/2-tommers tykkelse i porsjoner, til de er akkurat sprø, ca. 20–30 sekunder. Overfør med en hullsleiv til den ene siden av det forberedte stekebrettet og krydre med salt. Stek de julienneformede tortillastrekene og overfør med hullsleiv til den andre siden av stekebrettet, krydre med salt. Sett til side.
- 6For den kokte tomatsalsaen: Bland tomater, jalapeño, hvitløk og 1/2 kopp vann i en blender og kjør til glatt. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme til den begynner å glitre. Tilsett den puréte tomatblandingen, oregano, salt og pepper, og kok opp til blandingen tykner litt og får en dyp rød farge, ca. 15 minutter. Sett til side.
- 7For de fylte chile rellenos med migas: Ha fløten i en liten kjele over middels varme og kok til den er redusert til halvparten; la den ikke koke. Rør inn osten til den er smeltet; krydre med salt og pepper. Dekk til og hold varm over svak varme.
- 8Smelt smør og olje i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett løk og paprika, og kok til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett jalapeño og kok i 1 minutt. Tilsett eggene, krydre med salt og pepper, og rør med en varmebestandig slikkepott til små eggerøreformer. Ta av varmen og vend inn den pulled kyllingen, koriander og 1/2-tommers tortillastykker. Fyll de ristet poblanosene med blandingen.
- 9For å servere: Fordel litt av den kokte tomatsalsaen på 8 store middagsfat, legg en chile relleno oppå hver og drypp med litt ostesaus. Pynt med de julienneformede tortillastrekene og korianderblader.