Grillet Oregon Chinook-ørret i matsutake- og ingefærbuljong

Grillet Oregon Chinook-ørret i matsutake- og ingefærbuljong

Lær hvordan du lager en smakfull grillrett med oregon chinook og en aromatisk matsutake ingefærbuljong. Perfekt for en unik middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp tamari eller shoyu
  • 2. 2 unser fersk ingefærrot, skrelt og skivet
  • 3. 1 spiseskje chilipasta
  • 4. 2 spiseskjeer sitrusskall (sitronzest)
  • 5. 1/2 spiseskje sukker
  • 6. 6 porsjoner villlaks (Chinook) à 170 gram
  • 7. 1/8 kopp vegetabilsk olje
  • 8. 1 1/2 kopper juliennehakkede gulrøtter
  • 9. 1 kopp rensede og terningkuttede purre
  • 10. 1 kopp juliennehakkede vårløk
  • 11. Smakssatt buljong, oppskrift følger
  • 12. Klistrete riskaker, oppskrift følger
  • 13. 6 unser matsutake-sopp, grillet og skivet
  • 14. 1 spiseskje ristet sesamfrø
  • 15. 1 stor løk, skrelt og hakket
  • 16. 3 stilker selleri, hakket
  • 17. 2 liter vann
  • 18. 1 stykke konbu (tørket stor tang)
  • 19. 1 kopp tamari eller shoyu
  • 20. 4 unser fersk ingefærrot, skivet
  • 21. 1 spiseskje chilipasta
  • 22. 1/2 kopp risvinseddik
  • 23. 2 spiseskjeer sukker
  • 24. 1 unser katsuo bonito-flak
  • 25. 5 spiseskjeer risvinseddik
  • 26. 5 spiseskjeer sukker
  • 27. 4 teskjeer havsalt
  • 28. 3 1/3 kopper kortkornet ris, vasket
  • 29. 4 kopper vann
  • 30. 1 stykke konbu (4 x 4 tommer)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillen.
  2. 22. Bland sammen tamari, ingefær, chilipasta, sitronskall og sukker, og hell det over laksebitene i en grunn skål. Vend fisken slik at den blir jevnt dekket, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2 timer.
  3. 33. Ta laksebitene ut av marinaden og tørk dem forsiktig med papirhåndklær. Pensle laksebitene med oljen på alle sider. Grill dem over varm kullgrill i 2 til 3 minutter for å få en fin brunfarge og merking, snu dem og fortsett å grille til ønsket stekegrad, ytterligere 2 til 3 minutter.
  4. 44. La gulrøtter, purre og vårløk småkoke i den krydrede buljongen til de er al dente, ca. 4 til 6 minutter.
  5. 55. For å servere, fordel buljongen med grønnsaker i 6 boller, topp hver med en sticky rice-kake, sopp og en grillet laksebit. Strø til slutt over ristede sesamfrø.
  6. 66. Kok opp alle ingrediensene, unntatt bonito-flakene, i en kjele. La det småkoke på lav varme i 45 minutter, fjern deretter fra varmen og rør forsiktig inn bonito-flakene. La buljongen hvile i 20 til 30 minutter før den siles. Sil av og kast eventuelle faste stoffer.
  7. 77. Kok opp riseddik, sukker og havsalt i en liten saus, fjern fra varmen og sett til side. Ha ris, vann og konbu i en tykkbunnet kjele og dekk til. La det småkoke på middels varme. Når risen begynner å koke, skru ned varmen til lav, rør forsiktig én gang, og la det småkoke under lokk til alt væsken er absorbert. La den kokte risen avkjøle under et rent håndkle i 10 til 15 minutter.
  8. 88. Hell den kokte risen ut på et brett eller en stor bolle og luft den ut for å kjøle ned. Bruk en stor skje eller hendene dine fuktet med en blanding av eddik og vann, og del den sticky risen i 6 baller, form dem til kaker. Pakk forsiktig inn kakene og oppbevar dem på et varmt sted til servering.