irsk gryte

irsk gryte

Lær hvordan du lager en autentisk irsk stew med saftig lam, grønnsaker og kraftig smak. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 mellomstore løk, hakket
  • Olje til steking
  • 30 gram smør
  • 1 kvist tørket timian
  • 1,1 kg lammehals, skåret i store biter
  • 7 gulrøtter, skåret på langs i 5 cm lange stykker
  • 2 ss perlebyg
  • 5 kopper kyllingkraft, oppskrift følger
  • Salt (anbefalt: Fleur de Sel)
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 bouquet garni (persille, timian og laurbærblad)
  • 12 mellomstore poteter
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 1 bunt gressløk
  • Serveringsforslag: Urtesmør, oppskrift følger
  • Kyllingbein
  • 1 løk
  • 4 kopper vann
  • 3 stilker selleri, grovhakket
  • Laurbærblad
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 stang smør
  • 1 liten bunt persille, finhakket
  • 1 liten bunt gressløk, finhakket
  • 1 kvist timian

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor, tykkbunnet kjele, kok løken i olje og smør på middels høy varme til den er gjennomsiktig. Tilsett tørket timian og rør om. Legg i lammet og brun det på høy varme for å forsegle saftene. Tilsett gulrøtter og perlebyg. Hell i kyllingkraften slik at den nesten dekker kjøttet og grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og tilsett bouquet garni. Dekk til og kok på lav varme i 2 timer, vær forsiktig med å ikke koke kraften. Legg potetene oppå gryten, dekk til og kok i 30 minutter til kjøttet faller av bena og potetene er møre nok til å stikkes med gaffel.
  3. 3Server gryten i store, flate suppeskåler, og drypp urtesmør over potetene eller pynt med persille og gressløk.
  4. 4Forvarm kraftkokeren. Kombiner ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele og dekk med vann. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30 minutter. La det deretter avkjøles og skum av fettet.
  5. 5Smelt smør i en liten kjele. Tilsett persille, gressløk og timian.