
irsk gryte
Lær hvordan du lager en autentisk irsk stew med saftig lam, grønnsaker og kraftig smak. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 mellomstore løk, hakket
- Olje til steking
- 30 gram smør
- 1 kvist tørket timian
- 1,1 kg lammehals, skåret i store biter
- 7 gulrøtter, skåret på langs i 5 cm lange stykker
- 2 ss perlebyg
- 5 kopper kyllingkraft, oppskrift følger
- Salt (anbefalt: Fleur de Sel)
- Nykvernet svart pepper
- 1 bouquet garni (persille, timian og laurbærblad)
- 12 mellomstore poteter
- 1 bunt persille, finhakket
- 1 bunt gressløk
- Serveringsforslag: Urtesmør, oppskrift følger
- Kyllingbein
- 1 løk
- 4 kopper vann
- 3 stilker selleri, grovhakket
- Laurbærblad
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 stang smør
- 1 liten bunt persille, finhakket
- 1 liten bunt gressløk, finhakket
- 1 kvist timian
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en stor, tykkbunnet kjele, kok løken i olje og smør på middels høy varme til den er gjennomsiktig. Tilsett tørket timian og rør om. Legg i lammet og brun det på høy varme for å forsegle saftene. Tilsett gulrøtter og perlebyg. Hell i kyllingkraften slik at den nesten dekker kjøttet og grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og tilsett bouquet garni. Dekk til og kok på lav varme i 2 timer, vær forsiktig med å ikke koke kraften. Legg potetene oppå gryten, dekk til og kok i 30 minutter til kjøttet faller av bena og potetene er møre nok til å stikkes med gaffel.
- 3Server gryten i store, flate suppeskåler, og drypp urtesmør over potetene eller pynt med persille og gressløk.
- 4Forvarm kraftkokeren. Kombiner ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele og dekk med vann. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30 minutter. La det deretter avkjøles og skum av fettet.
- 5Smelt smør i en liten kjele. Tilsett persille, gressløk og timian.