
Jamaicansk curry-gedde
Lær hvordan du lager autentisk jamaican curried goat med vår enkle oppskrift. Perfekt for festlige anledninger eller når du vil prøve noe nytt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1,8 kg geitkjøtt
- 2. 1 teskje malt allehånde
- 3. 1 teskje kryddersalt
- 4. 2 ss finhakket hvitløk
- 5. 2 ss finrevet fersk ingefær
- 6. 3 ss raps- eller olivenolje
- 7. 2 ss jamaicansk karri
- 8. 3 vårløk, skivet
- 9. 1/2 scotch bonnet-pepper, finhakket, valgfritt
- 10. 450 g poteter, skrellet og i terninger
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en trykkoker.
- 22. Tilsett geitkjøttet, allehånde, krydder-salt, 1 spiseskje finhakket hvitløk, 1 spiseskje revet ingefær og 3 kopper vann i en trykkoker. Kok under høyt trykk i 20 minutter.
- 33. På komfyren i en dyp kjele, varm opp oljen, tilsett karri, 1 spiseskje finhakket hvitløk og 1 spiseskje revet ingefær, og la det småkoke på lav varme til alle ingrediensene har blitt til en pasta, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett vårløk og habaneropepper, og la det småkoke i 2 til 3 minutter.
- 44. Tilsett geiten og kokevæsken i currypastaen. Tilsett mer vann om nødvendig, og la det småkoke til kjøttet er mørt, ca. 45 minutter til 1 time. Pass på å ikke koke for lenge, da kjøttet kan bli murt og falle fra hverandre.
- 55. Tilsett potetene i kjøttblandingen, og la det småkoke til geiten er mør og potetene er kokt, omtrent en halv time til. Serveres varm med tilbehør.