Biffgryte med bacon

Biffgryte med bacon

lær hvordan du lager en deilig oksegryte med bacon. enkel oppskrift, perfekt for kjølige dager. til 4 porsjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 pund bacon, i terninger
  • 2. 2 spiseskjeer rapsolje eller annen nøytral olje, eller olivenolje
  • 3. 1 hvitløksfedd, lett knust
  • 4. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 5. 900 gram til 1,1 kg storfekjøtt (for eksempel høyrygg eller rundstykke), trimmet for overflødig fett og skåret i 2,5–3,8 cm terninger
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 7. 2 store eller 3 mellomstore løk, delt i åttendedeler
  • 8. 3 spiseskjeer mel
  • 9. 7,5 dl kylling-, storfe- eller grønnsaksbuljong, eller vann, vin, eller en kombinasjon
  • 10. 1 laurbærblad
  • 11. 1 teskje ferske timianblader eller 1/2 teskje tørket timian
  • 12. 4 mellomstore poteter, skrelt og delt i 2,5 cm biter
  • 13. 4 store gulrøtter, skrelt og delt i 2,5 cm biter
  • 14. 1 kopp ferske eller frosne (tinte) erter
  • 15. Fersk hakket persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor gryte eller en dyp stekepanne som senere kan dekkes, på middels høy varme i 2 eller 3 minutter. Tilsett bacon og rør til det er sprøtt. Ta opp med en hullsleiv og sett til side. La baconfettet bli igjen i pannen (hvis ønskelig); tilsett oljen og det knuste hvitløksfjellet. Kok, mens du rører, i ett minutt, deretter fjern og kast hvitløken. Legg kjøttbitene i pannen, noen av gangen, og vend dem slik at de blir godt brune på alle sider. Ikke overfyll pannen, ellers vil de ikke få fin stekeskorpe; kok dem i porsjoner om nødvendig. (Du kan finne det lettere å gjøre den første bruning i ovn: Forvarm ovnen til 250°C (500°F) og stek kjøttet med 1 ss olje og hvitløksfjellet, ryst pannen av og til for å vende kjøttet, til det er brunt overalt. Fjern hvitløken før du fortsetter.) Krydre kjøttet med salt og pepper mens det koker. Når kjøttet er brunt, ta det opp med en hullsleiv. Hell av det meste av fettet og skru ned varmen til middels. Tilsett løken. Kok, mens du rører, til den er myk, ca. 10 minutter. Tilsett mel og kok, mens du rører, i omtrent 2 minutter. Hell i kraft, vann eller vin, legg i laurbærblad, timian, og kjøttet, og kok opp. Skru ned varmen og dekk til. La det småkoke, uten å røre, i 30 minutter.
  2. 22. * Ta av lokket; blandingen skal være ganske suppeaktig (hvis den ikke er det, tilsett litt mer væske). Tilsett potetene og gulrøttene, skru opp varmen i et minutt for å få opp kokingen igjen, og senk deretter varmen og dekk til igjen. La det småkoke i 30 til 60 minutter, til kjøttet og grønnsakene er møre. Smak til med krydder og tilsett mer salt, pepper og/eller timian om nødvendig. (Hvis du ikke planlegger å servere gryten med en gang, ta opp kjøttet og grønnsakene med en hullsleiv og sett dem i kjøleskapet, sammen med kraften, separat. Skum av fettet fra kraften før du blander den med kjøttet og grønnsakene, varmer opp igjen, og fortsetter med oppskriften fra dette punktet.) Tilsett finhakket hvitløk, erter og bacon; hvis du er fornøyd med konsistensen på gryten, la den koke videre, dekket, på lav varme. Hvis den er for tynn, fjern lokket og øk varmen til høy. Uansett, la den koke i ytterligere ca. 5 minutter, til ertene er gjennomvarme og hvitløksmaken har spredd seg i gryten. Pynt og server.
  3. 33. Tid: 1 ½ til 2 timer, stort sett uten tilsyn.