
Calabrese stekt aubergine
lær hvordan du lager den autentiske calabrese stekte auberginen med sprø skorpe og smakfulle krydder. enkel oppskrift for en deilig forrett eller side rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk oljespray til steking
- Én aubergine på ett pund, endene trimmet, delt i to på langs
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 kopp revet pecorinoost
- 1/2 kopp naturell brødsmuler, pluss ekstra etter behov
- 1/4 kopp hakkede ferske basilikumblader
- 1 stort egg, pisket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladet persille
- 2 kopper hermetisert marinara- eller tomat-basilikasås
- 3/4 teskje knuste rød pepperflak
- Vegetabilsk olje til steking
- 1/2 kopp revet pecorinoost
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften:
- 2Se hvordan du lager denne retten.
- 3Til auberginen: Plasser en ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 200 °C (400 °F). Spray en liten bakeplate eller en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) glass- eller keramikkform med vegetabilsk oljespray. Legg auberginen, med snittflaten opp, på den forberedte bakeplaten. Lag 1/2 tomme dype snitt over overflaten av auberginehalvdelene med en liten skrellkniv. Drypp over olivenolje og stek til de er gylne og møre, ca. 40–45 minutter. La avkjøle i 10 minutter.
- 4Til fyllet: Skrap ut 1 kopp av auberginens kjøtt med en skje, og legg det i en food processor. Kjør til auberginen er glatt. Tilsett ost, brødsmuler, basilikum, egg, hvitløk og persille. Puls til blandingen er tykk nok til å formes til baller, og tilsett ekstra brødsmuler etter behov. Bruk en liten isskje til å forme 25 baller av blandingen, hver på ca. 2 spiseskjeer, og legg dem på en bakeplate.
- 5Til sausen: Kok opp marinara og rød pepperflak i en liten kjele over middels varme. La det småkoke i 5 minutter, rør av og til. Hold varm på lav varme til servering.
- 6Til montering: Hell nok olje i en stor, tykkbunnet kjele til å fylle omtrent en tredjedel av kjelen. Varm oljen over middels varme til en dypfriteringstermometer som er satt inn i oljen viser 180 °C (350 °F). (Hvis du ikke har termometer, vil en brødterning bli brun på ca. 4 minutter.) Stek aubergineballene i porsjoner til de er gylne, ca. 1 minutt. La dem renne av på kjøkkenpapir.
- 7Server de stekte aubergineballene varme eller kalde, med marinara-saus og revet pecorinoost.