Sitronmarengspai

Sitronmarengspai

Lær å lage en klassisk lemon meringue pie med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sommerfesten eller helgen. Enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper mel
  • 2. 3 spiseskjeer sukker
  • 3. 1/4 teskje salt
  • 4. 1 stang (1/2 kopp) smør
  • 5. 1 stort egg
  • 6. 2 til 3 spiseskjeer isvann, om nødvendig
  • 7. 1/2 kopp vann
  • 8. 1/2 kopp sukker
  • 9. 1/4 teskje salt
  • 10. 1/2 kopp sitronsaft
  • 11. 2 spiseskjeer revet sitronskall
  • 12. 1/4 kopp maisstivelse
  • 13. 6 eggeplommer
  • 14. 1 spiseskje smør
  • 15. 2/3 kopp eggehviter, romtempererte
  • 16. 2/3 kopp superfint sukker
  • 17. 1/4 kopp melis, siktet

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage Pate Sucree:
  2. 22. I en kjøkkenmaskin (eller stor bolle) sikt sammen mel, sukker og salt. Tilsett smør og pulsér et par ganger eller arbeid smøret gradvis inn i melblandingen med fingrene til bitene er på størrelse med valnøtter. Tilsett egg og pulsér noen ganger til, eller bland inn i melblandingen til deigen holder sammen når du klemmer den med fingeren. Tilsett vann om nødvendig for å oppnå riktig konsistens. Hell deigen ut på et skjærebrett og form den til en rund disk. Sett den i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
  3. 33. Etter at deigen har blitt kald, ta den ut av kjøleskapet og kjevle den ut til en størrelse litt større enn en 23 cm paiform og ca. 3 mm tykk. Legg deigen i formen. Trim kantene med en kniv. Sett den i kjøleskapet igjen i 1 til 2 timer.
  4. 44. Forvarm ovnen til 190°C. Prikk deigen med en gaffel. Dekk deigen i formen med aluminiumsfolie og fyll med tørket ris eller bønner. Stek i 15 minutter. Fjern folien og vektene.
  5. 55. Stek i ytterligere 10-15 minutter til skorpen er lett gyllen. Avkjøl til romtemperatur.
  6. 66. For å lage fyllet:
  7. 77. I en kjele, tilsett 1/2 kopp vann, 1/2 kopp sukker, salt, sitronsaft og sitronzest, og kok opp. I en middels bolle, visp sammen 1/2 kopp sukker og maisstivelse. I en annen bolle, bland eggeplommene og 1/2 kopp vann, og tilsett dette i maisstivelsesblandingen. Når sitronsaften koker, tilsett litt av den i eggeblandingen under visping. Hell deretter eggeblandingen tilbake i kjelen og visp kontinuerlig over middels varme til blandingen tykner. Ta kjelen av varmen. Tilsett smør og rør til det er smeltet og godt innarbeidet. Hell umiddelbart i den forhåndsstekte skorpen. Avkjøl til romtemperatur.
  8. 88. For å lage marengstopping:
  9. 99. Forvarm ovnen til 160°C. I en elektrisk mikser, pisk eggehvitene til de begynner å danne skum. Senk hastigheten på mikseren. Tilsett gradvis sukker, en spiseskje av gangen, til det er oppløst i eggehvitene og du ikke kjenner noe gritt. Dette tar ca. 3 minutter. Øk deretter hastigheten og pisk til det dannes medium stive topper. Fordel marengnen over paisen, start ved kanten. Lag topper med baken av en teskje eller lag et rutemønster med en sprøyte. Sikt litt melis over toppen. Stek i 20 minutter (sjekk og snu formen hver 5. minutt) til skorpen er gyllen over hele overflaten. Avkjøl til romtemperatur før servering.
  10. 1010. Anbefalt drikke: Asti, Bera