
Lemon Napoleons
Oppdag oppskriften på deilige lemon napoleons, en frisk og søt dessert med sitronkrem og sprø butterdeig. Perfekt for sommerens kvelder!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp sukker
- 2 store egg
- 2 eggeplommer
- 1/2 kopp ferskpresset sitronjuice
- 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør
- 2 teskjeer revet sitronskall
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/4 teskje malt kanel
- 6 ark fersk filodeig eller frossen, tint (hver ca. 35 x 45 cm)
- 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør, smeltet
- 1 kopp kald piskefløte
- 2 teskjeer sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- Melis
Fremgangsmåte
- 1Lag ostekrem: Visp sukker, egg og eggeplommer i en tykk, middels stor kjele til det er godt blandet. Rør inn sitronsaft, smør og sitrusskall. Visp over middels lav varme til blandingen tykner og begynner å boble lett i kantene, ca. 6 minutter (ikke la det koke). Overfør til en liten bolle. Press plastfolie direkte mot overflaten av ostekremen. La den avkjøle til den er kald, minst 2 timer. (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.)
- 2Visp sukker, egg og eggeplommer i en tykk, middels stor kjele til det er godt blandet. Rør inn sitronsaft, smør og sitrusskall. Visp over middels lav varme til blandingen tykner og begynner å boble lett i kantene, ca. 6 minutter (ikke la det koke). Overfør til en liten bolle. Press plastfolie direkte mot overflaten av ostekremen. La den avkjøle til den er kald, minst 2 timer. (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.)
- 3Lag filodeiger: Plasser en rist i bunnen og en i midten av ovnen; forvarm til 190°C (375°F). Legg to bakepapirkledde stekebrett. Bland 2 ss sukker og kanel i en bolle. Legg ett filodeigark på arbeidsflaten (dekk resten med plast og fuktig klut). Pensle filodeigen med smør; strø over 1 ts kanel-sukker. Legg et nytt filodeigark oppå. Pensle med smør; strø over 1 ts kanel-sukker. Gjenta lagdelingen med de resterende 4 arkene, smør og kanel-sukker. Trim filodeigen til ca. 30 x 45 cm. Kutt stabelen i fire 7,5 cm brede og 45 cm lange striper. Kutt hver stripe i seks 7,5 cm kvadrater, slik at du får 24 kvadrater. Overfør til stekebrett. Stek filodegkakene i 6 minutter. Bytt om på brettene og stek til de er dyp gyldne, ca. 4 minutter til. Avkjøl kakene på stekebrettene.
- 4Visp krem, 2 ts sukker og vanilje i en middels stor bolle til stive topper dannes.
- 5Anrett 8 kaker på arbeidsflaten. Fyll en sprøytepose med stjernetipp i middels størrelse med ostekrem. Sprøyt ostekrem i parallelle linjer på hver kake. Legg en annen kake oppå. Fyll en annen sprøytepose med stjernetipp med pisket krem. Sprøyt krem på toppen av den andre kaken. Legg en tredje kake oppå. Overfør til serveringsfat. (Kan lages 2 timer i forveien og oppbevares kjølig.)
- 6Stek filodegkakene i 6 minutter. Bytt om på brettene og stek til de er dyp gyldne, ca. 4 minutter til. Avkjøl kakene på stekebrettene.
- 7Visp krem, 2 ts sukker og vanilje i en middels stor bolle til stive topper dannes.
- 8Anrett 8 kaker på arbeidsflaten. Fyll en sprøytepose med stjernetipp i middels størrelse med ostekrem. Sprøyt ostekrem i parallelle linjer på hver kake. Legg en annen kake oppå. Fyll en annen sprøytepose med stjernetipp med pisket krem. Sprøyt krem på toppen av den andre kaken. Legg en tredje kake oppå. Overfør til serveringsfat. (Kan lages 2 timer i forveien og oppbevares kjølig.)
- 9Lett dryss napoleons med melis og server.
- 10Lett dryss napoleons med melis og server.