Grillede lammekoteletter med mynte

Grillede lammekoteletter med mynte

Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet lammefilet med frisk mynte. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til sommermiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 kopp ferske mynteblader, hakket, pluss mer til pynt
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • Havsalt
  • 12 små ribbelamkoteletter (ca. 1 kg)
  • 2 hvitløksfedd, knust

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en grill til middels høy varme. Bland olivenolje, mynte, rød pepperflak og salt etter smak i en bolle. Gni lammekotelettene godt med hvitløk. Overfør noen spiseskjeer av myntoljen til en liten skål og pensle på kotelettene.
  2. 2Grill kotelettene til de er godt brent, 3 til 4 minutter på hver side. (Trykk på midten av en kotelett med fingeren: Den skal være litt fast med en liten motstand for å oppnå medium-rare.) Overfør dem til et serveringsfat og pensle med noe av den resterende myntoljen. Strø over mynte og server med mer myntolje.
  3. 3Fotografier av Con Poulos