
Grillede lammekoteletter med mynte
Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet lammefilet med frisk mynte. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett til sommermiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1/2 kopp ferske mynteblader, hakket, pluss mer til pynt
- 1/4 teskje rød pepperflak
- Havsalt
- 12 små ribbelamkoteletter (ca. 1 kg)
- 2 hvitløksfedd, knust
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en grill til middels høy varme. Bland olivenolje, mynte, rød pepperflak og salt etter smak i en bolle. Gni lammekotelettene godt med hvitløk. Overfør noen spiseskjeer av myntoljen til en liten skål og pensle på kotelettene.
- 2Grill kotelettene til de er godt brent, 3 til 4 minutter på hver side. (Trykk på midten av en kotelett med fingeren: Den skal være litt fast med en liten motstand for å oppnå medium-rare.) Overfør dem til et serveringsfat og pensle med noe av den resterende myntoljen. Strø over mynte og server med mer myntolje.
- 3Fotografier av Con Poulos