
Dypstekt pepperonipizza
Lær hvordan du lager en deilig deep-dish pepperoni pizza fra bunnen av. En smakfull rett som passer perfekt til helgen eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2. 450 gram kjøleskapskald pizzadeig, romtemperert
- 3. 1 1/2 kopper tomatsaus
- 4. 1 fedd hvitløk, revet
- 5. 1/4 teskje tørket oregano
- 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 7. 1/4 løk, tynnsnittet
- 8. 1 1/2 kopper revet mozzarellaost (ca. 170 gram)
- 9. 1/2 kopp hakkede pepperoncini, pluss 2 spiseskjeer av lake fra glasset
- 10. 1/2 kopp skivet pepperoni (ca. 85 gram)
- 11. 8 ferske basilikumblader, tynnsnittet
- 12. 1 5-unse pakke blandede salatblader (ca. 6 kopper)
Fremgangsmåte
- 11. Legg en omvendt bakeplate eller en pizzastein på nederste rille i ovnen; forvarm til 245 grader Celsius. Pensle bunnen og sidene av en 25 cm dyp pizzapanne eller en 23 cm rund kakeform (helst mørkt metall) med 2 spiseskjeer olivenolje. Trykk deigen ned i formen.
- 22. Bland tomatsaus, hvitløk, oregano, 1/2 teskje salt og et par kverninger pepper i en bolle. Fordel 1 kopp av sausen over deigen; strø løk på toppen. Overfør formen til den varme bakeplaten; stek til skorpen puffes opp litt og begynner å bli brun, ca. 10 minutter.
- 33. Ta pizzaen ut av ovnen; topp med ost, pepperoncini og pepperoni, og fordel deretter resten av sausen over. Sett tilbake i den varme bakeplaten og stek til den er gyllen og sprø rundt kantene, ca. 12 minutter. La den avkjøle i 5 minutter. Pynt med basilikum før du skjærer opp.
- 44. Vend salatbladene med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og pepperoncini-lake; smak til med salt og pepper. Server sammen med pizzaen.
- 55. Fotograf: Antonis Achilleos