Kremet eplesuppe og sellerirotsuppe med grillede cheddar- og bacon-smørbrød, servert med eple- og honning-sennepsdressing

Kremet eplesuppe og sellerirotsuppe med grillede cheddar- og bacon-smørbrød, servert med eple- og honning-sennepsdressing

En deilig og kremet suppe av eple og sellerirot, servert med en smakfull grillet cheddar, bacon og eple-honning-sennep sandwich. Perfekt for høstmåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss olivenolje ekstra virgin
  • 2. 1 stor sellerirot (sellerirot), 570 gram, skrelt og hakket
  • 3. 2 pastinakker, skrelt og hakket
  • 4. 1 Idaho-potet, skrelt og hakket
  • 5. 1 løk, hakket
  • 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 7. 1 laurbærblad
  • 8. 2 ss fersk timian, hakket
  • 9. 3 store Gala- eller andre søte, sprø epler, 2 skrelt og hakket, 1 skivet
  • 10. 1/2 sitron, presset
  • 11. 1/2 kopp Calvados eplebrennevin eller 1/2 kopp Sauternes (sitruspreget) vin
  • 12. 4 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller kjøpt
  • 13. 1 kopp kremfløte eller crème fraîche
  • 14. 1 stang smør, myknet
  • 15. 8 skiver, 1/2 tomme tykke, av god kvalitet hvitt brød
  • 16. 1/2 kopp eplesmør
  • 17. 1/3 kopp honning
  • 18. 1/4 kopp grovkornet Dijon-sennep
  • 19. 3/4 pund supersterk hvit Cheddar, skivet
  • 20. 12 skiver god kvalitet røkt bacon

Fremgangsmåte

  1. 11. For suppen, varm opp den ekstra jomfru oljen (EVOO), tre ganger rundt i pannen, i en stor suppegryte eller stor nederlandsk ovn. Tilsett den hakkede selleriroten, pastinakken, poteten, løken, laurbærbladet og timianen. Krydre med salt og pepper, og kok opp, delvis dekket, for å myke opp grønnsakene, i 10 til 12 minutter, rør av og til. Tilsett eplene og sitronsaften, og kok videre i 5 minutter til. Deretter deglaserer du pannen med calvados eller sauternes, og tilsetter kyllingkraften. La det småkoke på middels lav varme i ytterligere 20 til 25 minutter. Fjern deretter laurbærbladet og kjør suppen glatt med en stavmikser. Hvis den blir for tykk, tilsett 1 kopp vann og kjør igjen. Rør inn fløten eller crème fraîche, slå av varmen, avkjøl og oppbevar til en forberedelse av måltidet.
  2. 22. Smør den ene siden av hver brødskive. Bland sammen eplesmør, honning og sennep, og smør dette på motsatt side av brødet. Med smørsiden ut, bygg opp ostesmørbrødene og pakk dem individuelt inn for å kunne forberedes i forkant.
  3. 33. For å servere, forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Varm opp suppen på middels varme, rør av og til. Legg baconet på en rist eller et stekebrett med hull, og stek til det er sprøtt, ca. 15 minutter. Legg baconet og de skivede eplene i de ferdige ostesmørbrødene. Varm en takke eller stekepanne over middels varme, og lag de grillede ostesmørbrødene, og stek til de er dypt gyldne og sprø på begge sider.