
Julemorgen kanelboller
oppskrift på julemorgen kanelboller - perfekte til julens frokost. en enkel og smakfull oppskrift på myke, kanelfylte boller som vil glede hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1. 1 kopp varm helmelk
- 2. 1/3 kopp sukker, granulert
- 3. 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 4. 1 teskje kosher salt
- 5. Én 0,25-unse pakke aktiv tørrgjær
- 6. 2 store egg
- 7. 4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 8. Vegetabilsk olje, til bollen
- 9. 6 spiseskjeer usaltet smør, myknet, pluss mer til bakeformen
- 10. 3/4 kopp lyst brunt sukker
- 11. 2 spiseskjeer malt kanel
- 12. 1 kopp hakkede, ristet pecannøtter, valgfritt
- 13. 1/2 kopp rosiner, valgfritt
- 14. 2 kopper melis
- 15. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 16. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 17. 4 spiseskjeer melk, pluss mer etter behov
Fremgangsmåte
- 11. For deigen: Bland melk, sukker, smør, salt og gjær i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, og rør godt sammen. Tilsett eggene og rør til det er godt blandet. Tilsett melet og elt på middels høy hastighet til deigen er glatt og elastisk, ca. 4 minutter.
- 22. Overfør deigen til en stor, lett oljet bolle og dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle. La den heve på et lunt, trekkfritt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 ½ til 2 timer.
- 33. Slå ned deigen og dryss litt mel på en arbeidsflate. Legg deigen ut og trykk eller kjevle den ut til et rektangel på 45 x 30 cm.
- 44. Til fyllet: Smør en 33 x 23 cm glassform med smør. Fordel det myke smøret jevnt over hele deigen, og la det være en 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) kant. Strø jevnt over med brunt sukker og kanel. Strø over pekannøtter og rosiner hvis du bruker det. Begynn med den korte siden og rull opp deigen, og trykk og klem kantene for å forsegle. Skjær deigen i 12 skiver og legg dem i den smurte bakeformen. Hvis du vil steke dem samme dag, dekk med plastfolie og la stå til de har doblet i størrelse, ca. 1 time. Ellers kan du sette dem i kjøleskapet over natten; ta dem ut av kjøleskapet og la dem hvile i romtemperatur i 1 time før baking.
- 55. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Stek kanelbollene til de er puffete og gyldne over hele, ca. 25 minutter.
- 66. For glasuren: Ha melis i en middels stor bolle. Visp inn det smeltede smøret, vanilje og 4 ss melk; visp til glatt. Tilsett mer melk, ca. 1 teskje av gangen, om nødvendig, for å oppnå en tykk, men smørbar konsistens.
- 77. Fordel glasuren over de varme kanelbollene. Server varme.