Hello Fresh Mobile Banner
Grunnleggende pizzadeig

Grunnleggende pizzadeig

lær hvordan du lager grunnleggende pizzadeig med denne enkle oppskriften. perfekt for hjemmelaget pizza, rask og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 1/4 kopper usaltet mel
  • 2. 2 teskjeer salt
  • 3. 1 kopp varmt vann
  • 4. 1 pakke tørrgjær
  • 5. 3 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle, bland mel og salt, og rør godt sammen. I en separat rustfri stålbolle, bland vann og gjær, og bruk en visp til å tilsette 2 spiseskjeer olje. La det hvile i 5 minutter.
  2. 22. Hell vannet i midten av melet, og bruk en slikkepott til å røre godt sammen til en klissete deig. Hell denne massen ut på en lett melet overflate og begynn å elte deigen ved å arbeide den med hælen av håndflaten. Press utover og trekk den indre kanten over toppen. Gjenta prosessen flere ganger for å lage en jevn deigball uten klebrighet.
  3. 33. Plasser deigballen i en ren rustfri stålbolle som er blitt børstet med den resterende spiseskjeen olivenolje. Dekk til med en ren klut og la heve ved romtemperatur i 1 ½ time, eller til den har doblet i størrelse.
  4. 44. Når deigen har hevet, kan den deles i to, og de to delene formes til to baller som senere kan trykkes ut til den tradisjonelle pizzaformen.