
Grillede ribbe med peanøtt-chipotle-saus og tomatillo-mais salsa
oppskrift på saftige barbecued ribs servert med krydret peanøtt-chipotle saus og frisk tomatillo mais salsa. perfekt for sommergrilling og sosialt samvær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper soyasaus
- 2. 1 kopp vann
- 3. 4 spiseskjeer hakket ingefær
- 4. 3 fedd hvitløk, grovhakket
- 5. 2 rader med svineribbe
- 6. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 7. 1/2 kopp finhakket løk
- 8. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 9. 6 plommetomater, grovhakket
- 10. 1/4 kopp ketchup
- 11. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 12. 2 spiseskjeer mørk brunt sukker
- 13. 2 spiseskjeer honning
- 14. 1 teskje cayennepepper
- 15. 1 spiseskje ancho-chili pulver
- 16. 1 spiseskje paprika
- 17. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 18. 1/2 kopp glatt peanøttsmør
- 19. 1/4 kopp soyasaus
- 20. 1 spiseskje risvineddik
- 21. 1 spiseskje puré av hermetisk chipotle
- 22. 8 mellomstore tomatillos, skrellet og grovhakket
- 23. 1 spiseskje finhakket rød løk
- 24. 1 liten jalapeño, finhakket
- 25. 2 spiseskjeer frisk limesaft
- 26. 2 spiseskjeer olivenolje
- 27. 3/4 kopp ferske maiskjerner
- 28. Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Bland soyasaus, vann, ingefær og hvitløk i en middels kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det avkjøle. Legg ribbeina i en stor ildfast form. Dekk med marinaden og la det marinere i kjøleskapet i 24 timer.
- 22. I en stor kjele, over middels høy varme, varm opp smør og surr løk og hvitløk til de er gjennomsiktige. Tilsett tomatene og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett de neste 8 ingrediensene og fortsett å koke i 20 minutter. Kjør blandingen glatt i en food processor, hell den over i en bolle og visp inn peanøttsmør, soyasaus, eddik og chipotle. Forvarm grillen.
- 33. Ta ribbeina ut av marinaden. Grill ribbeina, snu dem og pensle med sausen til de er gjennomstekte.
- 44. Bland alle ingrediensene i en liten bolle.