Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

Lær hvordan du lager en varm og velsmakende kyllingsuppe. En enkel oppskrift som passer for hela familien, perfekt for kalde dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund kyllingstykker (vinger, nakkestykker og bein)
  • 2 stilker selleri, inkludert blader, kuttet i 7,5 cm lange biter
  • 1 hel kylling
  • Salt og pepper, til å gni inn i kyllingen
  • 1 stor hel løk, uten skrell
  • 1 stor hel gulrot, skrelt
  • 1 middels stor helpetersilie, skrelt
  • 2 teskjeer salt
  • 1/4 teskje pepper
  • 1 bunt dill, bundet med en tråd
  • Matzaboller, oppskrift følger
  • 1 spiseskje pluss 1/4 teskje salt
  • 4 store egg
  • 1/3 kopp schmaltz og gribines, oppskrift følger
  • 1/4 teskje pepper
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1 1/3 kopper matzamelet

Fremgangsmåte

  1. 1Hell 12 kopper kaldt vann i en stor kjele, og tilsett kyllingdelene og selleri. Kok opp. I mellomtiden gni innsiden av hele kyllingen med salt og pepper.
  2. 2Legg kyllingen i kjelen, dekk til, reduser varmen, og la det småkoke forsiktig i 45 minutter. Ikke la suppen koke kraftig. Test kyllingen med en gaffel for å se om den er mør og gjennomkokt; fjern den deretter fra kjelen og legg den på et stort fat. La kyllingdelene bli igjen i kjelen.
  3. 3Tilsett løk, gulrot, pastinakk, salt og pepper. La suppen småkoke i ytterligere 1 time og 15 minutter. Når kyllingen er avkjølt, fjern skinn og bein, og skjær kjøttet i biter på størrelse med en munnfull. Du kan legge det i suppen rett før servering, eller spare det til kyllingsalat.
  4. 4Sil suppen, og kast alle faste stoffer unntatt gulroten. Legg dill i suppen i 1 minutt før servering, og fjern den deretter. Smak til med mer salt og pepper. Skjær gulroten i skiver og legg den tilbake i suppen. Tilsett også kyllingbitene, hvis ønskelig. Suppen kan serveres med nudler, ris, kasha eller en matzo-ball. Suppen smaker best dagen etter. La suppen avkjøle, og skum av fettet fra toppen.
  5. 5Fyll en stor, vid kjele tre fjerdedeler full med vann. Tilsett 1 ss salt, og kok opp raskt. I mellomtiden knekk eggene i en stor bolle og pisk dem godt. Rør inn schmaltz, 1/4 teskje salt, pepper og bakepulver. Fold forsiktig inn matzamelet, og rør kraftig til det er helt blandet.
  6. 6Våt hendene, og form med den foldede blandingen perfekte baller på ca. 3 cm i diameter (de vil doble seg i størrelse når de kokes). Legg forsiktig matzabollene i det kokende vannet, og reduser varmen til lav. La dem koke i 25 minutter. Fjern dem med en hullsleiv og legg 1 eller 2 i hver bolle med suppe.