
Pasta og bønner i ovn
oppskrift på pasta e fagioli al forno, en tradisjonell italiensk ovnsrett med pasta, bønner og smakfulle krydder. enkel å lage og perfekt for en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Salt
- 2. 450 gram penne rigate eller fullkornspenne
- 3. 115 gram pancetta, 3 til 4 skiver, tyktskåret som bacon
- 4. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 5. 2 stilker selleri med bladtopper, hakket
- 6. 1 gulrot, skrelt og revet
- 7. 1 løk, skrelt og hakket
- 8. 2 til 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 9. 2 kvister fersk rosmarin, finhakket
- 10. 3 til 4 kvister fersk timian, finhakket
- 11. 1 fersk laurbærblad
- 12. Nykvernet svart pepper
- 13. 1 (425 gram) boks små hvite bønner, som "Roman" bønner, for eksempel Goya eller cannellini-bønner, skylt og drenert
- 14. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 15. 2 spiseskjeer smør
- 16. 2 spiseskjeer hvetemel
- 17. 2 kopper melk
- 18. Muskatnøtt, etter smak
- 19. 1 1/2 kopp revet Romano-ost
Fremgangsmåte
- 11. Pasta e Fagioli er en rett jeg stadig vender tilbake til, og prøver å eksperimentere med ulike metoder slik at den kan forbli ny for meg. Her forvandles den klassiske suppen til en stekt pastarett. Slapp av i beltet og åpne munnen bredt. Ha kosepleddene klare til en familiebamse.
- 22. Kok opp en stor kjele med vann, salt det, og kok pasta til akkurat under al dente.
- 33. Hakk pancetta i 1/4-tommers terninger.
- 44. Mens pastaen koker, varm opp en stekepanne med olivenolje på middels til middels høy varme. Tilsett pancetta, og stek i 2 til 3 minutter. Deretter tilsetter du selleri, gulrot, løk, hvitløk, rosmarin, timian og laurbærblad i pannen, og krydr med salt og pepper. Surr grønnsakene til de er møre, ca. 6 til 7 minutter. Tilsett bønner og varm dem opp. Rør inn 1/2 kopp vin, la det småkoke i 30 sekunder til, og slå av varmen. Fjern laurbærbladet.
- 55. Mens grønnsakene koker, plasser en liten sauspanne over middels varme, tilsett smør, smelt det, og visp inn mel. La det koke i 1 minutt, og visp deretter inn melk. Krydre sausen med salt, pepper og muskatnøtt, og la den småkoke i 4 til 5 minutter. Rør inn halvparten av den revne osten, slå av varmen og juster krydderet etter behov.
- 66. Mens sausen koker, plasser en rist midt i ovnen og forvarm grillelementet til høy.
- 77. Sil av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Vend inn hvitbønneblandingen og sausen, og rør godt for å dekke pastaen. Overfør til en ildfast form, strø resten av osten på toppen, og sett den i ovnen for å få en fin, gyllen skorpe, ca. 5 minutter.