Hello Fresh Mobile Banner
Pasta og bønner i ovn

Pasta og bønner i ovn

oppskrift på pasta e fagioli al forno, en tradisjonell italiensk ovnsrett med pasta, bønner og smakfulle krydder. enkel å lage og perfekt for en varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 2. 450 gram penne rigate eller fullkornspenne
  • 3. 115 gram pancetta, 3 til 4 skiver, tyktskåret som bacon
  • 4. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 5. 2 stilker selleri med bladtopper, hakket
  • 6. 1 gulrot, skrelt og revet
  • 7. 1 løk, skrelt og hakket
  • 8. 2 til 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 2 kvister fersk rosmarin, finhakket
  • 10. 3 til 4 kvister fersk timian, finhakket
  • 11. 1 fersk laurbærblad
  • 12. Nykvernet svart pepper
  • 13. 1 (425 gram) boks små hvite bønner, som "Roman" bønner, for eksempel Goya eller cannellini-bønner, skylt og drenert
  • 14. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 15. 2 spiseskjeer smør
  • 16. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 17. 2 kopper melk
  • 18. Muskatnøtt, etter smak
  • 19. 1 1/2 kopp revet Romano-ost

Fremgangsmåte

  1. 11. Pasta e Fagioli er en rett jeg stadig vender tilbake til, og prøver å eksperimentere med ulike metoder slik at den kan forbli ny for meg. Her forvandles den klassiske suppen til en stekt pastarett. Slapp av i beltet og åpne munnen bredt. Ha kosepleddene klare til en familiebamse.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med vann, salt det, og kok pasta til akkurat under al dente.
  3. 33. Hakk pancetta i 1/4-tommers terninger.
  4. 44. Mens pastaen koker, varm opp en stekepanne med olivenolje på middels til middels høy varme. Tilsett pancetta, og stek i 2 til 3 minutter. Deretter tilsetter du selleri, gulrot, løk, hvitløk, rosmarin, timian og laurbærblad i pannen, og krydr med salt og pepper. Surr grønnsakene til de er møre, ca. 6 til 7 minutter. Tilsett bønner og varm dem opp. Rør inn 1/2 kopp vin, la det småkoke i 30 sekunder til, og slå av varmen. Fjern laurbærbladet.
  5. 55. Mens grønnsakene koker, plasser en liten sauspanne over middels varme, tilsett smør, smelt det, og visp inn mel. La det koke i 1 minutt, og visp deretter inn melk. Krydre sausen med salt, pepper og muskatnøtt, og la den småkoke i 4 til 5 minutter. Rør inn halvparten av den revne osten, slå av varmen og juster krydderet etter behov.
  6. 66. Mens sausen koker, plasser en rist midt i ovnen og forvarm grillelementet til høy.
  7. 77. Sil av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Vend inn hvitbønneblandingen og sausen, og rør godt for å dekke pastaen. Overfør til en ildfast form, strø resten av osten på toppen, og sett den i ovnen for å få en fin, gyllen skorpe, ca. 5 minutter.