Filet Mignon med blender Béarnaise

Filet Mignon med blender Béarnaise

oppskrift på filet mignon med hjemmelaget béarnaise saus laget i blender. enkel og smakfull rett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor endestykke storfe tenderloin (ca. 1,4 kg), bundet og trimmet
  • 2. Extra virgin olivenolje
  • 3. Kasjersalt og nykvernet svart pepper
  • 4. Blender Bearnaise-saus, oppskrift følger
  • 5. 1 bunt fersk estragon
  • 6. 2 sjalottløk, finhakket
  • 7. 1/4 kopp champagneeddik
  • 8. 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 9. 3 eggeplommer*
  • 10. 1 stang smør, smeltet
  • 11. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. Ta storfeentrecôren og drypp den med olivenolje. Krydre godt over hele kjøttet med rikelig med kosher-salt og nykvernet svart pepper. Sørg for at kjøttet er romtemperert før du steker det. Plasser en stor støpejernspanne over middels høy varme på komfyren og brunt kjøttet godt på alle sider. Sett hele pannen i ovnen og stek kjøttet i 15–17 minutter (avhengig av hvor tykt kjøttet er). En steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet, bør vise 130 grader Fahrenheit (54 grader Celsius) for medium-rare. Hvis du ønsker det medium, stek det ytterligere 3 minutter i ovnen. Ta ut kjøttet og dekk det løst med aluminiumsfolie, og la det hvile i 10 minutter før du skjærer i det.
  3. 33. Lag bearnaisesausen først. I en liten kjele kombinerer du halvparten av estragonen, sjalottløk, eddik og vin på middels høy varme. La det småkoke til det er redusert til halvparten. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles.
  4. 44. Bland eggeplommer og bearnaisesausen sammen i en blender. Mens blenderen går, tilsett en tredjedel av smøret i en jevn, tynn stråle. Når det emulgerer, øk hastigheten til høy og tilsett resten av smøret. Tilsett den resterende halvparten av den friske estragonen, krydre med salt og pepper, og kjør en siste gang. Sett sausen på et varmt sted for å holde den varm.