Lamb Sliders

Lamb Sliders

oppskrift på deilige lamb sliders med saftig kjøtt og friske tilbehør. perfekt for sommergrilling og hyggelige samlinger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 2 store sjalottløk, finhakket
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 450 gram lammefarse
  • 6. 1 teskje malt spisskummen
  • 7. 1 spiseskje ketchup
  • 8. 57 gram sveitsisk eller gruyèreost, skåret i åtte 1,3 cm store terninger
  • 9. 8 små hamburger- eller sliderbrød, for eksempel King's Hawaiian, delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Plasser en grillpanne over middels lav varme eller forvarm en gass- eller kullgrill.
  3. 3Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en 20 cm non-stick stekepanne over middels høy varme.
  4. 4Tilsett sjalottløk, 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  5. 5Kok til sjalottløken er myk, ca. 3 minutter.
  6. 6Tilsett hvitløk og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder.
  7. 7Ta pannen av varmen og la den avkjøle litt.
  8. 8Bland sjalottløkblandingen, lam, spisskummen, ketchup, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en middels stor bolle.
  9. 9Form blandingen til 8 burgere, hver ca. 6,5 cm i diameter og 1,3 cm tykk.
  10. 10Trykk inn en terning ost i midten av hver burger, og form kjøttet rundt osten for å dekke den.
  11. 11Pensle burgerne med de resterende 3 spiseskjeene olje og grill dem til de er gjennomstekt, ca. 5–6 minutter på hver side.
  12. 12La burgerne hvile i 2 minutter.
  13. 13Plasser burgerne i brødene og server.