
Lamb Sliders
oppskrift på deilige lamb sliders med saftig kjøtt og friske tilbehør. perfekt for sommergrilling og hyggelige samlinger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 spiseskjeer olivenolje
- 2. 2 store sjalottløk, finhakket
- 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 450 gram lammefarse
- 6. 1 teskje malt spisskummen
- 7. 1 spiseskje ketchup
- 8. 57 gram sveitsisk eller gruyèreost, skåret i åtte 1,3 cm store terninger
- 9. 8 små hamburger- eller sliderbrød, for eksempel King's Hawaiian, delt i to
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Plasser en grillpanne over middels lav varme eller forvarm en gass- eller kullgrill.
- 3Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en 20 cm non-stick stekepanne over middels høy varme.
- 4Tilsett sjalottløk, 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
- 5Kok til sjalottløken er myk, ca. 3 minutter.
- 6Tilsett hvitløk og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder.
- 7Ta pannen av varmen og la den avkjøle litt.
- 8Bland sjalottløkblandingen, lam, spisskummen, ketchup, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en middels stor bolle.
- 9Form blandingen til 8 burgere, hver ca. 6,5 cm i diameter og 1,3 cm tykk.
- 10Trykk inn en terning ost i midten av hver burger, og form kjøttet rundt osten for å dekke den.
- 11Pensle burgerne med de resterende 3 spiseskjeene olje og grill dem til de er gjennomstekt, ca. 5–6 minutter på hver side.
- 12La burgerne hvile i 2 minutter.
- 13Plasser burgerne i brødene og server.