
Panna Cotta
oppskrift på panna cotta, en klassisk italiensk dessert laget av fløte og gelé. perfekt for en elegant avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 teskjeer usmakert gelatin
- 2. 2 spiseskjeer kaldt vann
- 3. 3 kopper kremfløte
- 4. 1/2 kopp sukker, eller mer etter smak
- 5. En klype salt
- 6. 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 7. 1 kopp (8-unse beholder) rømme
- 8. 2 kopper utpirkede ferske kirsebær, jordbær eller skivede fersken eller pærer
- 9. Eller, 1 1/2 til 2 spiseskjeer håndverkslaget balsamicoeddik
- 10. Eller, 2 til 3 spiseskjeer saba-sirup eller Vin Cotto
Fremgangsmåte
- 11. Dryss gelatin over kaldt vann og la det stå i 5 minutter. I en 3-liters kjele varmer du opp fløten med sukker, salt og vanilje på middels høy varme.
- 22. Ikke la det koke. Rør inn gelatinen til den er helt oppløst. Ta fløten av varmen og la den avkjøle i omtrent 5 minutter.
- 33. Ha rømme i en middels stor bolle. Vend forsiktig inn den varme fløten litt etter litt med en visp til det er jevnt. Smak til med sødme. Den kan trenge en ekstra teskje sukker. Skyll 8 (2/3 kopp) ramekiner, små porsjonsformer eller kaffekopper med kaldt vann. Fyll hver av dem tre fjerdedeler med krem. Sett kaldt i 24 timer.
- 44. For å servere, enten løsne fromasjen ved å pakke formene inn i varme håndklær og deretter snu dem ut på en desserttallerken, eller server i formene. Server alene, med frukt, eller drypp hver porsjon med omtrent 1/2 teskje håndverksbalsamico eller saba.