
Skillet Corn Cakes
lær hvordan du lager deilige skillet corn cakes med denne enkle oppskriften. perfekt som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper fersk eller frossen mais avkuttet fra kolben
- 2. 1 kopp usaltet smør, myknet
- 3. 1/3 kopp sukker
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1 kopp masa harina
- 6. 1/4 kopp mel
- 7. 1 spiseskje usaltet smør, til å smøre pannen
- 8. Tomatilloguacamole, oppskrift følger
- 9. Mango salsa, oppskrift følger
- 10. Variasjoner av maiskake, oppskrifter følger
- 11. 6 til 8 tomatiller, skrellet og grovhakket (ca. 225 gram)
- 12. 3/4 kopp grovhakkede ferske korianderblader
- 13. 1 avokado, delt, utkjernet, skrelt og terningkuttet
- 14. 1/2 løk, grovhakket
- 15. 1/2 jalapeño, grovhakket med frø
- 16. 2 hvitløksfedd, knust og delt i fire
- 17. Saften av 1 lime
- 18. 1 teskje malt spisskummen
- 19. 1 teskje salt
- 20. 1/2 kopp terningkuttet mango
- 21. 1/2 kopp terningkuttede tomater
- 22. 2 spiseskjeer finhakket løk
- 23. 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
- 24. 2 teskjeer finhakket Serranoskinke
- 25. Zest og saften av 1 lime
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett 2 kopper mais i en food processor og kjør til puré. Bland den moste maisen med det myke smøret, sukkeret og saltet. Bland godt.
- 22. Rør inn masa harina og mel, og bland til det er godt blandet. Vend inn de resterende maiskornene.
- 33. I en stor støpejernsgryte, varm opp 1 spiseskje smør over middels høy varme. Ha ½ kopp av røren i gangen i den varme pannen, og form små kaker. Stek til kakene er gyldne på den ene siden, og snu dem. Fortsett å steke til kakene er gjennomstekte og gyldne på begge sider.
- 44. Server maiskakene som de er, eller pynt med strimlet kål, tomatillo-guacamole, rømme og mangosalsa.
- 55. For å lage guacamole:
- 66. Bland tomatillos, koriander, avocado, løk, jalapeño, hvitløk, limejuice, spisskummen og salt i en food processor eller blender, og puls til det er godt blandet.
- 77. For å lage salsa:
- 88. Bland mango, tomater, finhakket løk, koriander, chili, limeskall og limejuice i en liten bolle. La smakene trekke. Server som garnityr til cumin-ristede scampitacos.
- 99. Variasjoner av maiskaker:
- 1010. Baconmais-kaker: Tilsett ½ kopp kokt og smuldret bacon i røren rett før steking.
- 1111. Grønne chilimais-kaker: Tilsett ¼ kopp hakkede grønne chili i røren rett før steking.
- 1212. Spisskummen-krydret maiskaker: Tilsett 2 teskjeer malt spisskummen i røren rett før steking.