
Rock Shrimp Lumpia med grønn papayasalat
Lær hvordan du lager sprø rock shrimp lumpia servert med frisk grønn papaya salat. En smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 rød løk, skivet
- 2. 2 grønne papayaer, frøet, skrelt og revet
- 3. 2 gulrøtter, skrelt og revet
- 4. 2 teskjeer vietnamesisk hvitløk-chili saus
- 5. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 3 spiseskjeer sukker
- 7. 2 spiseskjeer fiskesaus
- 8. 2 spiseskjeer riseddik
- 9. 2 spiseskjeer ferskpresset limesaft
- 10. 1/4 kopp hakket frisk koriander
- 11. 1/4 kopp hakket frisk mynte
- 12. 1/4 kopp hakkede peanøtter, til pynt
- 13. 900 gram skrelte steinreker
- 14. 1 spiseskje peanøttolje, pluss litt ekstra til pensling
- 15. 2 1/2 teskjeer asiatisk sesamolje
- 16. 1 (4-unse) pakke japanske risnudler
- 17. 1/2 kopp skrelt og revet gulrot
- 18. 3/4 kopp god majones
- 19. 1 teskje riseddik
- 20. 2 spiseskjeer ristet sesamfrø
- 21. 2 teskjeer salt
- 22. 1/2 kopp hakket frisk koriander
- 23. 12 (7-tommers kvadratiske) lumpia-omslag
- 24. 1 egg, pisket med 1 spiseskje vann, til eggepensling
Fremgangsmåte
- 11. For å lage salaten, legg løk, papaya og gulrøtter i en bolle og bland godt. I en annen bolle, bland sammen chilisaus, hvitløk, sukker, fiskesaus, eddik og limesaft. Juster krydderet etter smak. Hell chilisausen og blandingen over papayablandingen og vend godt. Tilsett koriander og mynte, og vend igjen. Pynt med peanøtter.
- 22. Press ut overflødig væske fra rekene. I en liten panne, varm opp 1 spiseskje peanøttolje og 2 teskjeer sesamolje over middels høy varme. Tilsett rekene og stek i 3 til 4 minutter, til de er rosa og begynner å krølle seg. Sil rekene i en sil og sett til side. Kok opp en kjele med vann. Legg risnudlene i en bolle og hell det kokende vannet over. La dem trekke i 5 minutter, til de er myke. Sil av vannet og sett til side.
- 33. Forvarm ovnen til 450 grader.
- 44. Bland sammen rekene, risnudlene, gulrøtten, majones, resten av 1/2 teskje sesamolje, eddik, sesamfrø, chilisaus og salt. Tilsett koriander og bland godt.
- 55. For å lage lumpia, legg en vårrull- eller vårdeig på en ren arbeidsflate med spissen vendt mot deg. Fordel 2 spiseskjeer av rekeblandingen jevnt på den nederste tredjedelen av hver vårrull- eller vårdeig. Pensle alle fire kantene med eggeblanding. Brett bunnen oppover over fyllet, og brett inn sidene mot midten. Begynn nederst og rull opp til en liten pakke. Gjenta med resten av fyllet og deigene. Pensle med peanøttolje.
- 66. Legg lumpiaene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 10 til 12 minutter, til de er gyldne og sprø.
- 77. Servering: Legg 1/2 kopp salat på hver tallerken. Kutt lumpiaene i to diagonalt. Plasser fire stykker lumpia, spissene opp, rundt salaten på hver tallerken.