Fricassée av kylling og kantareller

Fricassée av kylling og kantareller

oppskrift på fricasee de poulet et cepes, en smakfull fransk kyllingrett med sopp, perfekt for en sofistikert middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stekt kylling (3 pund)
  • 1 1/4 kopp kyllingkraft
  • Nymalt salt og hvit pepper
  • Klaret smør
  • 1/4 kopp usmeltet smør
  • 1/4 kopp siktet mel
  • 1 boks kantareller (14 væskeons), drenert og med beholdne safter
  • 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 1/2 kopp piskefløte
  • 2 hvitløksfedd, forsiktig knust
  • Fersk persille, hakket
  • 1 trøffel, drenert, finhakket, med beholdne safter

Fremgangsmåte

  1. 1Del kyllingen i porsjoner. Begynn med å fjerne lårene og del dem i to ved å kutte ved leddet i midten, slik at du får en drumstick og en lår. Kutt av nakken og skjær den i små biter, og legg dette sammen med vingene i kyllingkraften. Kutt gjennom brystet, og legg den bakre delen av kyllingen i den kokende kraften. Del brystet i tre deler og fjern de små benene. Tørk kyllingporsjonene med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
  2. 2Varm opp litt smør som er klarnet i en stekepanne, og når det er varmt, legg i lårene og lårstykkene for å steke (disse porsjonene tar lengst tid å koke).
  3. 3Etter et par minutter snur du kyllingbitene. De skal ha en sprø, gyllen farge. Nå legger du i bryststykkene, og lar alle bitene fortsette å koke. Snu bryststykkene til de er jevnt fargede.
  4. 4Varm opp en annen panne og tilsett det usmeltede smøret for å lage 'Roux'. Når smøret har smeltet, tar du pannen av varmen og tilsetter melet. Rør godt, og sett deretter pannen tilbake på varmen. Rør raskt i 'roux'-en slik at alt melet blir kokt.
  5. 5Snur kyllingporsjonene igjen og reduser varmen til middels.
  6. 6Ta roux-en av varmen og bland gradvis inn kyllingkraften. Rør kraftig for å unngå klumper. Sett pannen tilbake på varmen og la sausen koke opp under konstant omrøring. La det koke i 3 minutter, og reduser deretter varmen til lav.
  7. 7Tilsett saften fra boksen med kantareller, hvitvin og fløte i den kokende sausen. La det koke opp under stadig omrøring.
  8. 8Snur kyllingbitene igjen og tilsett hvitløk. La den gi fra seg smak i bare 2 minutter, og kast deretter hvitløken.
  9. 9Visp sausen glatt og kremet.
  10. 10Sil av smør- og kyllingjuicen i en skål, og stek kantarellene sammen med kyllingen i pannen.
  11. 11Hell sausen over kyllingen og kantarellene, og tilsett saften fra trøffelen og den hakkede persillen. Legg hele blandingen i en varm serveringsskål, og dryss trøffelskivene over. Server umiddelbart.