Fricassée av kylling og kantareller
oppskrift på fricasee de poulet et cepes, en smakfull fransk kyllingrett med sopp, perfekt for en sofistikert middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 stekt kylling (3 pund)
- 1 1/4 kopp kyllingkraft
- Nymalt salt og hvit pepper
- Klaret smør
- 1/4 kopp usmeltet smør
- 1/4 kopp siktet mel
- 1 boks kantareller (14 væskeons), drenert og med beholdne safter
- 3/4 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp piskefløte
- 2 hvitløksfedd, forsiktig knust
- Fersk persille, hakket
- 1 trøffel, drenert, finhakket, med beholdne safter
Fremgangsmåte
- 1Del kyllingen i porsjoner. Begynn med å fjerne lårene og del dem i to ved å kutte ved leddet i midten, slik at du får en drumstick og en lår. Kutt av nakken og skjær den i små biter, og legg dette sammen med vingene i kyllingkraften. Kutt gjennom brystet, og legg den bakre delen av kyllingen i den kokende kraften. Del brystet i tre deler og fjern de små benene. Tørk kyllingporsjonene med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
- 2Varm opp litt smør som er klarnet i en stekepanne, og når det er varmt, legg i lårene og lårstykkene for å steke (disse porsjonene tar lengst tid å koke).
- 3Etter et par minutter snur du kyllingbitene. De skal ha en sprø, gyllen farge. Nå legger du i bryststykkene, og lar alle bitene fortsette å koke. Snu bryststykkene til de er jevnt fargede.
- 4Varm opp en annen panne og tilsett det usmeltede smøret for å lage 'Roux'. Når smøret har smeltet, tar du pannen av varmen og tilsetter melet. Rør godt, og sett deretter pannen tilbake på varmen. Rør raskt i 'roux'-en slik at alt melet blir kokt.
- 5Snur kyllingporsjonene igjen og reduser varmen til middels.
- 6Ta roux-en av varmen og bland gradvis inn kyllingkraften. Rør kraftig for å unngå klumper. Sett pannen tilbake på varmen og la sausen koke opp under konstant omrøring. La det koke i 3 minutter, og reduser deretter varmen til lav.
- 7Tilsett saften fra boksen med kantareller, hvitvin og fløte i den kokende sausen. La det koke opp under stadig omrøring.
- 8Snur kyllingbitene igjen og tilsett hvitløk. La den gi fra seg smak i bare 2 minutter, og kast deretter hvitløken.
- 9Visp sausen glatt og kremet.
- 10Sil av smør- og kyllingjuicen i en skål, og stek kantarellene sammen med kyllingen i pannen.
- 11Hell sausen over kyllingen og kantarellene, og tilsett saften fra trøffelen og den hakkede persillen. Legg hele blandingen i en varm serveringsskål, og dryss trøffelskivene over. Server umiddelbart.