Linsesalat med bønner og persille

Linsesalat med bønner og persille

Oppdag en enkel oppskrift på linse, bønne og persille salat. Perfekt som forrett eller lett måltid, rik på proteiner og smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp små blå eller grønne linser
  • 2. 3 kopper vann
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 1 spiseskje sitronsaft
  • 5. 2 teskjeer rødvinseddik
  • 6. 1 klype superfint sukker
  • 7. Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 8. 150 gram små grønne bønner, fjernet toppene
  • 9. 2 selleristilker, juliennet
  • 10. En liten håndfull ferske flatbladede persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg linse i en kjele med vann over middels høy varme, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til linse er møre, ca. 15 til 20 minutter. Sil av vannet og sett linse til side.
  2. 22. I en stor bolle, visp sammen olivenolje, sitronsaft, eddik, sukker, og krydre med salt og pepper etter smak. Rør inn linse og la det avkjøle.
  3. 33. I mellomtiden, blancher grønne bønner i en kjele med kokende vann til de er lysegrønne og sprø møre. Skyll bønnene i kaldt vann, og la dem renne godt av. Tilsett bønner, selleri og persille i linseblandingen og vend forsiktig sammen.