Grønn salat med kremet sennepsvinaigrette

Grønn salat med kremet sennepsvinaigrette

Lær hvordan du lager en frisk grønn salat med en kremet sennepsvinaigrette. Perfekt for sommermåltidet eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer Champagne-eddik
  • 2. 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 3. 1/2 teskje finhakket fersk hvitløk
  • 4. 1 ekstra stor eggeplomme*, romtemperert (se notat)
  • 5. 3/4 teskje kosher-salt
  • 6. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 7. 1/2 kopp god olivenolje
  • 8. Salatgrønne eller mesclun-blanding for 6 til 8 personer

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, visp sammen eddik, sennep, hvitløk, eggeplomme, salt og pepper. Mens du visper, tilsett sakte olivenoljen til vinaigretten er emulsifisert. Vend salatbladene med nok dressing til å fukte dem, og server umiddelbart.
  2. 22. Merk: Hvis du er bekymret for rå egg, kan du bare utelate det.