
Grønn salat med kremet sennepsvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk grønn salat med en kremet sennepsvinaigrette. Perfekt for sommermåltidet eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer Champagne-eddik
- 2. 1/2 teskje Dijon-sennep
- 3. 1/2 teskje finhakket fersk hvitløk
- 4. 1 ekstra stor eggeplomme*, romtemperert (se notat)
- 5. 3/4 teskje kosher-salt
- 6. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 7. 1/2 kopp god olivenolje
- 8. Salatgrønne eller mesclun-blanding for 6 til 8 personer
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, visp sammen eddik, sennep, hvitløk, eggeplomme, salt og pepper. Mens du visper, tilsett sakte olivenoljen til vinaigretten er emulsifisert. Vend salatbladene med nok dressing til å fukte dem, og server umiddelbart.
- 22. Merk: Hvis du er bekymret for rå egg, kan du bare utelate det.