Salt- og pepperreker

Salt- og pepperreker

Lær hvordan du lager deilige salt and pepper shrimps hjemme. Enkelt oppskrift med sprø tekstur og perfekt krydret smak. Perfekt for forrett eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp soyasaus
  • 2. 3/4 kopp hvitvinseddik
  • 3. 3/4 kopp sukker
  • 4. 2 spiseskjeer sesamolje
  • 5. 1/2 kopp plommesaus
  • 6. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 7. 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 8. 2 teskjeer finhakket ingefær
  • 9. 1/2 rød paprika, i terninger
  • 10. 900 gram (ca. 16/20) reker med skall, renset
  • 11. 2 unser risvinsvin (anbefalt: Michu)
  • 12. 4 spiseskjeer kosher salt
  • 13. 4 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 14. 2 teskjeer knuste Szechuan-pepperkorn, ristet
  • 15. 2 teskjeer kinesisk femkrydderpulver
  • 16. 4 teskjeer sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland alle ingrediensene i sesam- og plumsdipp og rør godt.
  2. 22. Bland alle ingrediensene i sesam- og plumsdipp og rør godt.
  3. 33. Varm opp oljen i en wok over høy varme. Tilsett hvitløk, ingefær og rød paprika. Wok raskt og tilsett rekene. Deglaser woken med vinen. Når vinen nesten har fordampet og rekene er nesten gjennomkokte, tilsett salt, svart pepper, Szechuan-pepper, fem-spice og sukker, og wok raskt, pass på å ikke brenne krydderne. Ta woken av varmen umiddelbart og server med sesam- og plumsdipp.