Tiramisu

Tiramisu

Lær hvordan du lager en ekte tiramisu med denne enkle oppskriften. Perfekt som en søt avslutning på middagen. Enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 store eggeplommer
  • 2. 3/4 kopp sukker
  • 3. 3/4 kopp helmelk
  • 4. Fire 8-unse beholdere mascarponeost, romtemperert
  • 5. 1 1/2 kopper espresso eller sterk kaffe, romtemperert
  • 6. 1/2 kopp brandy eller konjakk
  • 7. 30 til 32 sprø italienske ladyfingers (savoiardi)
  • 8. 1/4 kopp kakaopulver av nederlandsk prosess
  • 9. Mørk sjokolade, til å skive opp

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk en 20 cm stor bakeform med plastfolie, slik at det er en overheng på 7,5 cm på alle sider. Fyll en stor bolle med isvann. Lag vaniljekremen: Visp eggeplommer og sukker i en varmebestandig bolle som settes over en kjele med lett småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet) til sukkeret er oppløst. Rør sakte inn melken og kok, mens du visper konstant, til kremen er lys og skummende, ca. 10 minutter (en termometer som settes inn i blandingen skal vise 77 grader Celsius). Ta bollen av varmen og sett den i isvannet; visp til kremen er avkjølt, ca. 1 minutt. Ha mascarpone i en stor bolle. Vend inn vaniljekremen med en slikkepott til det nesten er blandet, og visp deretter til det er jevnt (ikke overbland, ellers blir kremen grynete). Bland espresso og brandy i en lav skål. Dypp ladyfingers én etter én i espresso-blandingen til de er gjennomvåte, men ikke gjennombløte; legg ut 2 rader med ca. 5 kjeks i hver i bakeformen. Fordel en tredjedel av mascarpone-vaniljekremen over ladyfingers. Gjenta med en ny lag med espresso-dyppede ladyfingers, og plasser dem i motsatt retning. Topp med en ny tredjedel av kremen. Gjenta med de resterende ladyfingers, og veksle retning. Fordel resten av kremen på toppen og dryss over kakaopulver. Dekk til med plastfolie; sett i kjøleskapet i minst 4 timer, eller over natten. Vend en tallerken oppå tiramisuen, og snu den med tallerkenen. Fjern bakeformen og plastfolien. Sett en serveringsplate oppå tiramisuen og snu igjen slik at den er med kakaosiden opp. Fjern den resterende plastfolien. Riv sjokolade i tynne flak med en grønnsaksskreller. 2. Fotograf: Con Poulos