Sitron- og parmesanbakte poteter
oppskrift på sprø og smakfulle ovnsbakte poteter med sitron og parmesan. perfekt som tilbehør eller vegetarrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund baby Yukon Gold-poteter, delt i to
- 2. 1 1/2 pund baby røde poteter med skinn, delt i to
- 3. Kosher-salt
- 4. 4 kopper tertebiter av daggammelt surdeigsbrød (uten skorpe)
- 5. 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 6. 2 hvitløksfedd, revet
- 7. 2 teskjeer finrevet sitronskall, pluss båter til servering
- 8. Nykvernet pepper
- 9. 1/4 kopp hakket fersk persille
- 10. 1/2 kopp revet parmesanost (ca. 30 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Legg potetene i en stor kjele og dekk dem med kaldt vann, ca. 2,5 cm over potetene; krydre med salt. Kok opp og la koke over middels høy varme til de er akkurat møre, ca. 7 minutter; sil av vannet.
- 22. I mellomtiden, puls brødet i en food processor til det er grovt smuler. Bland det med olivenoljen, hvitløk, sitronskall, 1 teskje salt og et par kverninger pepper i en stor bolle. Tilsett potetene og vend forsiktig.
- 33. Legg potetene med snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen til de er gylne og møre, ca. 10 minutter. Strø over persille og parmesan; fortsett å steke til de er gyldne, ca. 5 minutter til. Overfør til et serveringsfat, krydre med salt og server med sitronbåter.
- 44. Fotograf: Con Poulos