
Jordbærbarbequesaus med bakte bønner
Oppdag en unik oppskrift på jordbær og barbecue saus bakte bønner. Perfekt for sommermåltider og grillfester. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper jordbær (ca. 450 gram), renset
- 2. 4 teskjeer vegetabilsk olje
- 3. 1/2 kopp ketchup
- 4. 1/4 kopp jordbærsyltetøy
- 5. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 6. 2 spiseskjeer svartstrap-melasse
- 7. 2 spiseskjeer soyasaus
- 8. 2 teskjeer dijonsennep
- 9. 1 hermetisk chipotle-chili i adobosaus, hakket
- 10. 1 fedd hvitløk, revet
- 11. 1/2 kopp finhakket løk
- 12. 1/2 kopp finhakket rød paprika
- 13. 2 bokser á 425 gram pintobønner, drenert og skylt
- 14. 1 spiseskje hakket frisk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm en kull- eller gassgrill til middels høy varme. Tre på jordbærene på spyd og dekk med 2 teskjeer vegetabilsk olje. Grill til de er lett forkullede på alle sider, totalt 1 ½ minutt.
- 22. Fjern jordbærene fra spydene. I en middels stor kjele, kombiner jordbærene, ketchup, syltetøy, balsamicoeddik, melasse, soyasaus, sennep, chili og hvitløk. Kok opp på middels lav varme til jordbærene begynner å brytes ned, omtrent 15 minutter.
- 33. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Bruk en stavmikser og kjør jordbærblandingen til den er jevn. Fortsett å koke til sausen er redusert med en tredjedel, ca. 15 minutter.
- 44. I en middels emaljert støpejernspanne eller en ikke-reaktiv ovnfast kjele, varm opp de resterende 2 teskjeene vegetabilsk olje. Tilsett løk og paprika, og sautér til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett pintobønner og 1 ½ kopper av barbecuesausen (sett resten til senere bruk). Sett pannen i ovnen og kok til sausen tykner, ca. 25 minutter. Overfør til en serveringsskål og pynt med persille.
- 55. Fotografier av Johnny Miller