Hello Fresh Mobile Banner
Ratatouille, andre gang rundt

Ratatouille, andre gang rundt

oppskrift og tips for å lage ratatouille igjen, perfekt for en smakfull og enkel middag. lær hvordan du lager denne franske klassikeren på nytt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Halvparten av Protean Ratatouille, oppskrift følger
  • 2. Sitronzest og -juice etter smak
  • 3. Salt og knust rød pepper
  • 4. Vaskede salatblader, revet i bittesmå biter
  • 5. Bokser med tunfisk eller strimler av røkt kyllingbryst
  • 6. Skivede, utkjernede kalamata-oliven
  • 7. Basilikum chiffonade
  • 8. 2/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 9. 4 røde paprika, kjernet ut og skåret i tynne julienne-strimler
  • 10. 2 løk, finhakket
  • 11. (3 mellomstore) 900 gram aubergine, vasket grundig
  • 12. 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 13. 800 gram plommetomater på boks, drenert og hakket (eller 8 modne tomater, skrelt, utkjernet og hakket)
  • 14. 1 teskje tørket timian eller kvister av fersk timian
  • 15. 2 mellomstore zucchini (ca. 450 gram), vasket grundig
  • 16. 2 mellomstore gule squash (ca. 450 gram), vasket grundig
  • 17. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Ta ratatouillen ut av kjøleskapet for å la den komme opp i romtemperatur. Oppfrisk og endre smaken med sitrzest og sitronsaft, salt og pepper. På hver middagsplate lager du en krans av vasket, revet salat. Lag en indre krans av ratatouille, og la det være litt plass i midten av tallerkenen til tunfisk eller kylling. Pynt med svarte oliven og basilikum chiffonade.
  2. 22. Varm opp olivenolje i en stor, tykk, emaljert gryte. Tilsett paprika og løk, og la det surre i ett minutt for å få det i kok. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke veldig forsiktig til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Ikke la olivenoljen bli for varm, ellers vil smaken endre seg. Mens dette koker, skjær auberginen i 2 cm store biter. Når paprika og løk er møre, tilsett hvitløk, aubergin, tomater og timian, og la det småkoke på lav varme i 30 minutter.
  3. 33. Mens dette koker, skjær zucchini og gul squash på langs i halvdeler eller kvarter, avhengig av hvor tykke de er. Fjern frøene med en skje, og skjær deretter i 2 cm lange biter. Etter 30 minutters småkoking av auberginen, tilsett zucchini og squash i gryten, dekk til og la det småkoke på veldig lav varme til alle grønnsakene er møre, ca. 20 minutter (du kan la det småkoke i ytterligere 30 til 40 minutter for mer smeltende møre grønnsaker). Sil gryten gjennom en sikt, og hell saften tilbake i gryten. La saften koke opp på middels varme til den begynner å syde i olivenoljen. Hell dette tilbake i gryten, og smak til med salt og pepper. Fordel ratatouillen i to porsjoner for videre bruk.