Hello Fresh Mobile Banner
Svineknoke i leirgryte

Svineknoke i leirgryte

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull rack of pork i leirgryte. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett, perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stk. svinekam (4 pund), med ben, renset
  • 1 ½ kopp kosher-salt oppløst i 1 gallon vann
  • 3 hvitløksfedd, pluss 1 knust hvitløksfedd, pluss 1 knust hvitløksfedd
  • 3 ss gul sennep
  • En klype paprika
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts knuste rød pepperkorn
  • 1 boks (340 g) øl
  • 1 kopp hvitvin
  • 1 sitron, saften
  • ½ kopp vann
  • 1 tomat, skrelt og hakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 eple, skrelt og skåret i små terninger
  • Persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg svinekjøttet i saltet vann i 2 til 3 timer. Ta opp kjøttet og skyll det.
  2. 2Med en skrellkniv, lag tre hull på ca. 2,5 cm dybde i svineribben, og fyll dem med salt, pepper og et hvitløksfedd.
  3. 3Bland sennep, paprika, oregano, salt, pepper, ett knust hvitløksfedd og knuste pepperkorn i en liten bolle. Dekk svineribben med sennepspastaen.
  4. 4Smør innsiden av en leirgryte med non-stick kokespray. Legg svineribben i leirgryten; tilsett øl, vin, sitronsaft, vann, tomat, løk, eplebiter og resten av det knuste hvitløksfeddet.
  5. 5Dekk til og sett gryten i en kald ovn, og still inn temperaturen på 195 grader Celsius (385 grader Fahrenheit). Kok i 2 ½ timer, eller til kjøttet faller av beinet. Etter den første timen, snu kjøttet med en stor gaffel, og kok videre i ytterligere en time til en og en halv time.
  6. 6Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter før utbening. Anrett kjøttet på et fat, hell litt av sausen over, og pynt med fersk persille.
  7. 7Merk: Hvis det er for mye væske igjen i gryten, fjern lokket og la det koke uten lokk de siste 10 minuttene. Ta gryten ut av ovnen og sett den på komfyren.
  8. 8En seer, som kanskje ikke er en profesjonell kokk, har gitt denne oppskriften. FN’s kokker har ikke testet den, og kan derfor ikke garantere resultatet.