
Svineknoke i leirgryte
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull rack of pork i leirgryte. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett, perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stk. svinekam (4 pund), med ben, renset
- 1 ½ kopp kosher-salt oppløst i 1 gallon vann
- 3 hvitløksfedd, pluss 1 knust hvitløksfedd, pluss 1 knust hvitløksfedd
- 3 ss gul sennep
- En klype paprika
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts knuste rød pepperkorn
- 1 boks (340 g) øl
- 1 kopp hvitvin
- 1 sitron, saften
- ½ kopp vann
- 1 tomat, skrelt og hakket
- 1 løk, finhakket
- 1 eple, skrelt og skåret i små terninger
- Persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg svinekjøttet i saltet vann i 2 til 3 timer. Ta opp kjøttet og skyll det.
- 2Med en skrellkniv, lag tre hull på ca. 2,5 cm dybde i svineribben, og fyll dem med salt, pepper og et hvitløksfedd.
- 3Bland sennep, paprika, oregano, salt, pepper, ett knust hvitløksfedd og knuste pepperkorn i en liten bolle. Dekk svineribben med sennepspastaen.
- 4Smør innsiden av en leirgryte med non-stick kokespray. Legg svineribben i leirgryten; tilsett øl, vin, sitronsaft, vann, tomat, løk, eplebiter og resten av det knuste hvitløksfeddet.
- 5Dekk til og sett gryten i en kald ovn, og still inn temperaturen på 195 grader Celsius (385 grader Fahrenheit). Kok i 2 ½ timer, eller til kjøttet faller av beinet. Etter den første timen, snu kjøttet med en stor gaffel, og kok videre i ytterligere en time til en og en halv time.
- 6Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter før utbening. Anrett kjøttet på et fat, hell litt av sausen over, og pynt med fersk persille.
- 7Merk: Hvis det er for mye væske igjen i gryten, fjern lokket og la det koke uten lokk de siste 10 minuttene. Ta gryten ut av ovnen og sett den på komfyren.
- 8En seer, som kanskje ikke er en profesjonell kokk, har gitt denne oppskriften. FN’s kokker har ikke testet den, og kan derfor ikke garantere resultatet.