Kylling med appelsin- og salviesaus, servert med urtesmurte brødstenger fylt med ost
Oppdag en smakfull oppskrift med kylling i en appelsin- og sage saus, servert med urtedekte brødstrimler. Perfekt for en elegant middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (312 gram) beholder med kalde brødstenger
- 2. 2 spiseskjeer urtet ost, delt (anbefalt: Boursin)
- 3. 1 eggehvite
- 4. Salt og nykvernet svart pepper
- 5. 1 spiseskje olivenolje
- 6. 6 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvpar (ca. 140 gram hver)
- 7. 1 kopp appelsinjuice
- 8. 2 teskjeer Dijon-sennep
- 9. 2 teskjeer maisstivelse
- 10. 1 teskje tørket timian
- 11. 1 teskje tørket salvie
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 °C.
- 22. Rull ut brødpinnedeigen til 12 separate brødpinner. Bruk en fuktig fingertupp for å lage en "kanal" langs midten av hver brødpinne. Fordel osten i kanalene (ca. ½ teskje per brødpinne). Brett brødpinnene over fyllet og klem sammen kantene for å forsegle. Strekk og vrid brødpinnene til 20 cm lange twists og plasser dem side om side på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle twists med eggehvite og strø over salt og svart pepper. Stek i 12 minutter, til de er gyldne og sprø.
- 33. I mellomtiden, varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingfiletene med salt og svart pepper på begge sider. Legg kyllingen i pannen og stek i 2 minutter på hver side, til de er gyldne. I en middels bolle, visp sammen appelsinjuice, sennep, maisenna, timian og salvie. Hell blandingen i pannen og la det småkoke. La det småkoke i 2 til 3 minutter, til sausen tykner og kyllingen er gjennomstekt. Server 2 kyllingbryst per person med all sausen og brødpinnene. Resten av kyllingen kan brukes til våruller.