
Pølse-, potet- og grønnkålsuppe
Lær hvordan du lager en velsmakende og næringsrik pølse, potet og grønnkål suppe. Perfekt for kalde dager og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 røde poteter, tynne skivet
- 2. 1 1/2 pund italiensk pølse i løs vekt
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 5. 3 kopper helmelk
- 6. 2 kopper fløteblanding (halv og halv)
- 7. 1/2 teskje fersk eller tørket oregano
- 8. 1/2 teskje rød pepperflak, eller mer etter smak
- 9. Salt og nykvernet svart pepper
- 10. En skvett kremfløte
- 11. 2 bunt friskkål, sortert, renset og revet i bitestørrelse biter
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en middels stor kjele med vann. Tilsett potetene og kok til de akkurat begynner å bli møre, deretter sil av vannet og sett til side.
- 22. I en stor gryte, smuldre og brun den italienske pølsen sammen med løken over middels varme, ca. 5 minutter. Sil av så mye av fettet som mulig (det hjelper å tørke av overflaten med kjøkkenpapir). Tilsett kyllingkraft, melk, halv og halv, oregano og rød pepperflak i gryten med pølsen og løken, og la det småkoke. La det småkoke i 30 minutter. Smak til og juster krydderet etter behov med salt, pepper og mer rød pepperflak hvis ønskelig.
- 33. Tilsett potetene og en skvett med kremfløte for rikhet, og rør inn grønnkålen. Dekk til og la det småkoke i ytterligere 10 minutter, før servering.