Hello Fresh Mobile Banner
Pølse-, potet- og grønnkålsuppe

Pølse-, potet- og grønnkålsuppe

Lær hvordan du lager en velsmakende og næringsrik pølse, potet og grønnkål suppe. Perfekt for kalde dager og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 røde poteter, tynne skivet
  • 2. 1 1/2 pund italiensk pølse i løs vekt
  • 3. 1 løk, hakket
  • 4. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 5. 3 kopper helmelk
  • 6. 2 kopper fløteblanding (halv og halv)
  • 7. 1/2 teskje fersk eller tørket oregano
  • 8. 1/2 teskje rød pepperflak, eller mer etter smak
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper
  • 10. En skvett kremfløte
  • 11. 2 bunt friskkål, sortert, renset og revet i bitestørrelse biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en middels stor kjele med vann. Tilsett potetene og kok til de akkurat begynner å bli møre, deretter sil av vannet og sett til side.
  2. 22. I en stor gryte, smuldre og brun den italienske pølsen sammen med løken over middels varme, ca. 5 minutter. Sil av så mye av fettet som mulig (det hjelper å tørke av overflaten med kjøkkenpapir). Tilsett kyllingkraft, melk, halv og halv, oregano og rød pepperflak i gryten med pølsen og løken, og la det småkoke. La det småkoke i 30 minutter. Smak til og juster krydderet etter behov med salt, pepper og mer rød pepperflak hvis ønskelig.
  3. 33. Tilsett potetene og en skvett med kremfløte for rikhet, og rør inn grønnkålen. Dekk til og la det småkoke i ytterligere 10 minutter, før servering.