
Snap-Dragons "Steinsuppe"
oppdag den enkle oppskriften på snap-dragon sin 'stone soup'. perfekt for en varmende forrett eller deling i høstsesongen. rask, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor, ren stein
- 1 pund borlottibønner (eller lignende)
- 1 stilk selleri, skrelt og hakket
- En liten bunt persille, hakket
- 2 små tomater, frøet og hakket
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 stor gulrot, skrelt og hakket
- Salt og pepper (etter smak)
- 170 gram små tørkede makaroni
- 1/4 kopp olivenolje og en liten skvett
- En bunt fersk basilikum
- Revet parmesanost
- Dragesjøvann (eller springvann)
Fremgangsmåte
- 1Legg steinen i en stor kjele. Tilsett vann slik at det dekker steinen med 7,5 cm. Kok opp i ett minutt. Tilsett bønner, selleri, persille, tomater, en skvett olivenolje, hvitløk og gulrot. La det småkoke på lav varme i 30 minutter. Ta en øse med suppe og kjør den i en blender i 10 sekunder. Hell den tilbake i gryten. Tilsett salt og pepper. La det koke i ytterligere 10 minutter. Kok opp den lille pastaen i rikelig med saltet vann. Når den er kokt (ikke for myk), sil av vannet og ha den i suppen. Hvis suppen virker for tykk, tilsett litt av kokevannet fra pastaen slik at den blir mer som en suppe. Ha basilikum i en blender. Kjør den i 10 sekunder sammen med 1/4 kopp olivenolje og en teskje salt. For servering: Øs suppen opp i varme boller og drypp litt basilikumolje over, samt et dryss av revet Parmesanost.