
Potetsalat
lær hvordan du lager en deilig potetsalat med enkle ingredienser. perfekt til sommergrilling og utendørs samlinger. rask og enkel oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund små røde poteter, vasket og delt i fire
- 1 pund bacon, hakket
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 3/4 kopp majones
- 3 spiseskjeer grovkornet sennep
- 6 vårløk, hakket i 1/4-tommers biter
- 1 rød løk, hakket
- 2 spiseskjeer sukker
- Salt og pepper
- 2 hardkokte egg, hakket
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i kaldt vann i en middels stor kjele. Kok opp og skru ned varmen til middels, la dem koke til de er møre på gaffel, ca. 15 minutter. I en stekepanne, stek bacon på lav varme til det er sprøtt. Legg baconet på et kjøkkenpapir og fjern fettet. Sil av vannet fra potetene, men skyll dem ikke i kaldt vann. La dem heller avkjøle i ca. 6 til 8 minutter på et stekebrett. I en liten bolle blander du eddik, majones, sennep, vårløk, løk, sukker, salt og pepper. Overfør potetene til en blandingsbolle og strø bacon og hardkokte egg over. Vend deretter majones- og dressingsblandingen inn i potetene, og server ved romtemperatur.